HAPPY HALLOWEEN

Önskar alla er läsare (den enorma mängden..) en glad Halloween! Hoppas ni får det kul idag vad ni än ska göra. Jag och Carmen ska som sagt tävla, ska strax gå ut och börja knoppa, och när tävlingen är klar (vilken kan bli ganska sent tror jag tyvärr) ska jag och två kompisar göra oss iordning hemma hos mig och sedan dra vidare till en fest. Det blir ingen utklädning för min del faktiskt, har inte orkat ta tag i det. Tänkte klä upp mig istället för att klä ut mig, det är väl också okej. xx

 


TÄVLING IMORGON

Imorgon ska jag och Carmen åka på tävling. Jag är lite mer nervös än vanligt, eftersom pappa inte kommer att vara med. Så nu ska jag göra en pepp-lista :)

Anledningar till att det kommer gå bra:


Det är hemmatävling, och då är man alltid som säkrast.Träningen gick super igår!Förra tävlingen gick bra.Vi är helt enkelt ett bra ekipage, det är ren fakta!Tomelilla i somras

NATTPRAT

 
 Blondinbella is back!


Ingen har väl missat att Blondinbella har antagit sin rätta skepnad igen? Blond alltså. Det bästa beslutet någonsin enligt mig. Brunettbella var en flopp. Bloggen började liksom helt plötsligt handla om inredning och bilder på vad hon åt till frukost? Riktigt B. Men nu är hon alltså tillbaka. Vad fick henne att färga det brunt egentligen? Var det bara ett knep för att få mer publicitet, åkte alla hennes hjärnceller på tillfällig solsemester eller ville Nils helt enkelt ha en mer "naturlig" flickvän? Hm.."Mannen utan minne" var fejk!


Ni minns väl "Mannen utan minne"? Han som bara talade engelska och var med på Efterlyst, och ingen visste vem han var. Nu har det visat sig att han antagligen lurade alla. En bibliotekarie hade sett honom surfa på nätet på en bibbla, och hon hade gått in och kollat vad han hade varit inne på för sidor, och då hade han varit inne på sin egen hemsida! Polisen fick på något sätt reda på att han kom ifrån Berlin och han har nu skickats hem och pratar nu tyska helt som vanligt.. Typiskt att allt coolt måste vara på låtsas.
Dagens snackisar.

NATTSUDDERI

Här sitter jag och nattsuddar för mig själv, efter lång dag. Ni som skrivit ut mitt schema, ramat in det och satt upp det på väggen höjer kanske på ögonbrynet nu och tänker "Men vänta nu lite? Skulle inte hon bara på möte idag?". Till er säger jag bara NEJ. Jag är impulsiv. Jag är spontan. Jag kan göra saker utan att planera dem i förväg. Utöver mötet har jag tränat själv hemma, premiär-tränat för ny tränare i ridhuset, klippt Carmen, räddat en färdigrätt från Arons usla kokkonst samt tittat på True Blood. In your face!


(Dessa har jag för övrigt sett live. Jag är rätt cool ibland.)


ONSDAGSDRESSYR

Såhär såg jag och Vanilj ut idag:


HAHA

Min och Arons underhållning på en onsdagsförmiddag:


SAMTAL JUST NU

S: Jag orkar inte titta på TV.

R: Det orkar jag.

S: Jo, jag med.. Men inte att kolla på TV i datorn.

R: Neej, inte jag heller!

S: Det är faktiskt sjukt ansträngande.

R: Mm..

LOVE HINA

Detta är vad jag nördar, och ska fortsätta nörda, ikväll. HÄR kan ni se alla avsnitten! (Det är engelsk text på alla, även om det bara står det på vissa.)SHOPPING SPREE

Idag har jag premiär-besökt Nova Lund för första gången, tillsammans med Siri. Ett x antal missöden skedde (bl a glömda påsar och utlösta larm), men alla slutade lyckligt som tur var. För övrigt lyckades jag med något jag aldrig förr lyckats med: Att inte köpa någonting utöver det som stod på min lista! Gör vågen.

Just nu: Jag städar. I högklackat. You didn't see that that comin', did ya?


Siri & jag. (vilken högoddsare!)


BLOGGARN

Ah, vad jag är trött. Har varit på 18-årskalas idag, och lite annat smått och gott. Ska nog sova strax, mina ögonlock fallar snart ihop.
Men, g33k som jag är måste jag bara visa er mitt schema! Kände mig som Kissie där ett tag. Dock blev det inget rosa, någonstans kände jag att gränsen gick. Iallafall, såhär ser mitt höstlov ut:
(Söndagen blev lite inpressad, haha)


NAME THE PET - SUNSHINE


LÖRDAG MORGON

Har egentligen inte så mycket att säga, men kände ändå för att göra ett inlägg :)
 
Just nu är jag på väldigt gott humör, eftersom det är nio dagar (om man räknar med idag) tills skolan börjar igen! Jag kände verkligen att jag började bli riktigt less på skolan, så lovet kommer väldigt lägligt. Iallafall, för att fira att ledigheten har börjat, så kom Siri hit igår och sov över. Vi kollade idol och hade lite sådär fredagsmys, aldrig fel. Nu har hon ganska nyligen stuckit hem, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Det ösregnar ute, så det lockar ju inte direkt att gå ut i stallet.. Jag tror jag gör det senare, i eftermiddag. Nu ska jag nog fråga Aron om jag vi ska spela heroes, och annars ska jag nog kolla tv4 play och se vad där finns. Ha en bra lördag! xx


I'M OFF

Nu sticker jag till skolan!


DIE MF's


Mitt humör har vänt. Jag känner mig ond. Därför ska jag dela ut ett antal dissar. De går till:

a) Min kemilärare som kommer dagen efter vi gjort provet (som jag pluggade sönder till för att på mvg) och säger att provet inte är något betygsunderlag alls och man bara kan få g eller ig. Jag skällde på henne idag och vad får man av nästan alla i hela klassen? Jo, en kniv i ryggen, de bara håller tyst / försvarar henne. Fan ta er.

b) De i min plugg-klass (mer än hälften!) som röstade JA till engelskaprovet imorgon. Hur kan man vara så dum?!

c) Min bloggdesign. Den måste åtgärdas snarast..

CEDRIC

Tänkte bara visa er min drömhäst innan jag dyker in i engelskaböckerna :) Cedric heter den, verkligen världens finaste häst! Ryttaren heter Laura Kraut, en duktig ryttare såklart eftersom ekipaget är med i världselitens största tävlingar. Iallafall, denna häst skulle jag inte tacka nej till!

Lite halvdålig kvalle på videon emellanåt, men det var den bästa jag kunde hitta. 
 

TANKAR

Det finns en sak jag alltid har varit fascinerad av, som är så ofattbart men ändå självklart: Hur varenda person, alltså alla sex miljarder människor på jordklotet, har sin egen grej. Om jag till exempel åker bil, kan jag kolla in i varenda bil vi möter och tänka "alla dessa personer har lika mycket som jag har". Jag kan knappt fatta det. Tänk dig ditt liv, det är så enormt. Allting du har varit med om, och så gånga det med sex miljarder. Det är helt sjukt egentligen. Och samtidigt som alla har sin egen personliga grej, så är vi, alla sex miljarderna, sammanlänkade som i en kedja. För vissa saker du varit med om, eller förmodligen de flesta, om inte alla, inbegriper någon annan person. Och den personen har i sin tur upplevelser med dig, folk du känner, folk du vet om, och folk du inte vet om. Och så fortsätter nu. Nya liv kommer till, gamla liv försvinner. Saker händer och livserfarenheter byggs på, saker glöms bort. Allting sätter sina spår.

Nu ska jag sluta, innan jag börjar undra vilket som kom först, hönan eller ägget..


HAPPY FACE

Idag är jag på gott humör! Började skolan tio i tio och slutade tolv, då kan man ju inte gå runt och tjura. Hela resten av skolveckan kommer förresten bli lugn, imorgon är både första och sista lektionen inställd, och även på fredag är det ledigt från förstalektionen. Bra jobbat av skolan tycker jag, det blir ju som en liten upptakt till lovet.

Iallafall, nyss kom jag in från stallet, och återstoden av den här dagen ska gå åt till att göra lite välbehövliga saker; Städa rummet, göra silvershampo-inpackning, plugga till engelskaprovet på fredag, blogga, kolla true blood.. Späckat schema alltså. Vi hörs snart igen. xx
SKRILLOR, SKOLKATALOGER & SPRUTOR

Skrillor: Åktes idag, enorm framgång. Nej men. Jag ramlade faktiskt bara en gång (y).

Skolkataloger: Den kom idag! Nu har jag synat varenda kotte med förstoringsglas!

Sprutor: Det är inte jag som ska ta, bevare mig väl. Nej, det är hästarna som åker på en injektion idag, veterinären kommer om cirka femton minuter.


MästarN (a.k.a Ida) på isen. Ni får ha överseende med den dåliga kvaliteten,
man kan ju inte langa systemkameran på en gympalektion liksom!


DAGENS BARN

Idag kände jag mig som en tant. Jag stötte nämligen på en nosig liten unge, och då tänkte jag något i stil med "håhå jaja, dagens ungdomar, jag säger då det.." Scenariot såg ut såhär: Jag susade fram på min cykel, ungefär halvvägs hem från skolan. Jag möter plötsligt en liten kille, kanske 8-9 år, och han håller på att öva på trix med sin cykel. När jag har cyklat förbi hör jag plötsligt honom ropa "suckeeeer!" efter mig! Okej om de hade varit ett gäng som skulle leka balla inför varanda, men det syntes bokstavligt talat inte till en käft inom en radie på hundra meter förutom vi två? Jag ville bara cykla tillbaka och nita ungen! (.. Neej. Det ville jag inte. Men det gav berättelsen mer dramatik!)

Nej men, allvarligt talat. Detta var bara ett av många exempel. När jag (och hela min klass) var små, var högstadiet bara ett annat namn för underjorden. Där bodde onda djävular som ingen vågade komma nära, så fort man ens gick förbi en högstadieelev sket man nästan på sig. Nu är det tvärt om, man vågar ju ffs inte gå förbi ett gäng tioåringar! Vart är världen på väg..?


UTERITT

Idag har jag och några tjejer från min ridklubb varit ute på Hovdala och ridit, och när vi kom tillbaka hade päronen grillat korv. Det var riktigt mysigt!
NOSTALGI #1

Jag sitter och kollar runt lite på youtube (som vanligt med andra ord), och då kom dethär klippet upp! Kollade ni också på det varje vardagmorgon när ni var små? Barnprogram var helt klart bättre förr.. Och de spelen var så roliga!


IRRI

Just nu känner jag en lätt irritation. Av någon anledning blir det alltid jag som åker på att göra saker som ingen annan orkar. I det här fallet att köpa korv, kol, ketchup och allt annat man behöver till en grillning. Den ene är sjuk, den andre är iväg, den tredje får ingen skjuts, den fjärde måste para ihop vänster- och högerstrumpor.. @¤%$!£

DEN DAGEN I VECKAN

Idag är det dagen D igen.. Dagen för fredagsmys! Pappa har köpt ostbågar, om 25 minuter börjar idol som hela familjen ska bänka sig framför.. Kort sagt känns det som 
att det går emot ännu ett lyckat fredagsmys. Hoppas ni också får det niiize. xx


:)

LITERAL VIDEO

Jag har ganska nyligen upptäckt en ny musikvideo-genre, så kallade Literal Videos. Istället för den vanliga låten, sjunger någon annan jeppe om exakt det som händer i videon, väldigt kul faktiskt! Här kommer min favorit, en omgjord version av Ahas odödliga Take On Me. (Suverän video, för övrigt.) Enjoy!


JUST NU

Kemiplugg & Regina Spektor.
True blood hägrar, börjar om ganska exakt tre kvart.


NÅGOT OVÄNTAT

Idag inträffade det otänkbara. Jag gjorde mål! Och inte i vilken sport som helst, utan i basket, den mest hatade av alla sporter. Fram tills idag. Grisar måste ha börjat flyga. 
Nu sticker jag för övrigt iväg på dressyrträning med Vanilj, det behövs nog en hel massa trimning för att komma ut ur helgens svacka.. Ha det bra. xx


Kommer det bli såhär i framtiden..?

SAFTIGT


EN ORDINÄR HELG

Fredag: Idolkväll, med andra ord hardcore fredagsmys.

Lördag: Hemmatävling med Vanilj, LA:P1 och LA:4. Ingenting föll på plats överhuvudtaget. Ett misslyckande size xxl alltså. På kvällen vankades det födelsedagskalas, närmare bestämt hemma hos Siri. Kul!

Söndag: Har nyligen kommit hem från Kristanstad, där jag var och tävlade hoppning (två 1m-klasser) med Carmen. Första klassen (förklassen) nollade vi! Riktigt skönt, det var längesedan. I andra klassen (lagklassen) fick vi ett nedslag. Laget slutade på 8 fel, vi har inget riktigt flyt..


Plutten in action


KENZA

Idag var självaste Kenza i här i hässle! Lite status på det. (y)


(Nein nein, jag har inte tagit bilden. Så k00l är jag inte.)

BRY DIG INTE

Jag är så trött på att alla bryr sig så mycket om andras liv. Vilka kläder jag har på mig, hur jag sminkar mig, hur jag pratar, vilken musik jag lyssnar på, vad jag gör efter skolan, vilka personer jag umgås med.. Det är något som JAG väljer, något som påverkar MITT liv, ingen annans. Jag kan inte förstå varför människor, även jag själv, lägger ner så fruktansvärt mycket energi på att analysera, klaga på och skvallra om andra personers livsval. Man förstör bara för sig själv: Jag får ju inte reda på om några randoms sitter och spyr galla över mig, så jag lever i lyckligt ovetande medan de sitter och väcker en massa onödig vrede som sprider negativ energi inom sig själva.

Jag försöker alltid att ha ett öppet sinne och inte se ner på någon, men det kan ibland vara svårt. Av någon anledning är det lättare att säga något elakt om någon än något snällt. Det är lite tragiskt, för sanningen är att när man snackar skit mår man inte bra själv, antingen det är avundsjuka eller bara obefogad ilska.

Jag tror att jag är bra på att inte se ner på personer som är lite annorlunda, eftersom jag ser mig själv som ganska annorlunda. Tvärtom kan jag, fast jag inte vill, se ner på alla "duktiga flickor" som är så "lagom" på alla sätt. Ni ser ju, jag lägger redan in negativa värderingar bara genom att beskriva dem. Jag brukar tänka att de inte vågar bara sig själva och inte har någon personlighet, fast jag egentligen inte alls känner dem. Allt detta bygger ju egentligen på någon sorts avundsjuka från min sida, alla vill ju innerst inne passa in och vara inside the box. Detta känner jag att de är och inte jag, så därför känner jag väl att jag jag måste se ner på dem för att höja mig själv.

Anledningen till att jag har reagerat lite starkt på detta just idag, beror på en sak en kompis sa idag:
Jag (entusiastisk): Idag börjar bonde söker fru!
Hon: Ah, det är så dåligt.. Man slösar verkligen bort sitt liv om man tittar på det..
Just då reagerade jag inte särskilt mycket, men några timmar senare började jag fundera över det, och egentligen, vad är det för dum grej att säga? Totalt onödigt och dessutom oartigt, hon påstod ju alltså att jag slösar bort mitt liv?! Lite upprörande faktiskt, vem är hon att avgöra det?

Nu kommer hon säkert läsa detta, så jag måste bara: Jag är absolut inte sur :) Det väckte bara en åsikt. Som exempel kunde jag lika gärna tagit någon av alla de tusentals som klagat på min musiksmak. 


CRANK IT UP

Aah, stunden är äntligen kommen! Klicka HÄR.


KEITH

Igår tittade jag på den bästa filmen ever, Keith.
Perfekt höstfilm, riktigt sorglig. Se den HÄR.


LÄTT A-DEBUT

Igår var det första deltävlingen i klubbmästerskapen i dressyr, och jag och Carmen gjorde vår första LA:1! Det gick sådär, vi fick 58 %. Det gick bättre i LB:1, där skrapade vi ihop 66 %. Personbästa med Carmen, så det är jag nöjd med :)


Har tyvärr inga dressyrbilder på oss, så det fick bli en bild från hennes spinkiga dagar, heh.

REGNIGA LÖRDAG

Idag har det bara regnat och regnat precis hela dagen. Det gör inte så mycket, jag är lite halvt sjuk fortfarande så jag håller mig inomhus. Egentligen skulle jag tittat på simtävling nu i eftermiddag och tränat klockan fem, men jag skippade simtävlingen eftersom jag inte mår riktigt bra. Träningen är dock fortfarande aktuell. Det känns inte särskilt lockande, jag skulle hellre suttit inne med en kopp te framför en film.. Men imorgon är det klubbtävling i dressyr, och jag tänkter inte acceptera något misslyckande som beror på att jag har tränat för lite, så det är bara att kämpa på. Jag ringde min tränare nyss och vi flyttade träningen till ridhuset istället hemma hos henne på hennes utebana, så jag slipper ju bli blöt iallafall. Hoppas ni har en fortsatt bra lördag (inomhus!). xx

HÖST


RSS 2.0