OTUR

Jösses vad här var dramatik igår! När jag tog ut Carmen i stallgången för att göra vid henne var det första jag såg ett stort köttsår på höger fram, ingen aning om hur hon kan ha fått det.. Så distriktsveterinären fick tillkallas på momangen, slutdomen blev 11 stygn, bandage i en vecka + penicillin och metacam. Hoppas nu att det läker fint utan komplikationer.

Tråkigt när sånt händer, man vill ju att ens bäbisar ska hålla sig friska och fräscha :(


Oldie- bild på oss, sådär två månader efter jag fått henne :')


ORELATERAT

Som jag skrev i förra inlägget skulle jag och mamma kolla på balklänning igår, och det blev ett köp! Det var grymt kul att vara där och prova. Massa fina klänningar, bra service och allt. Hade fyra klänningar jag gillade, men man kan ju inte gärna köra något snabb-ombyte i småstjärnorna-style mitt under balen, man är ju så illa tvungen att välja en. Och nu i efterhand är jag veeery pleased med klänningen jag valde, otroligt fin och känns verkligen som jag till 100%. + att den föll även mamma i smaken, konflikterna lyste med sin frånvaro.

På kvällen var det firande av en viss 18-åring som stod på schemat! Vi skulle vara lite folk och först kalasa lite hemma hos Sandra, för att sedan gå ut när klockan blivit 12. Hemma hos Sandra var det jättekul, dock var utgången var inget att hurra för.. Inte mycket som gick som det skulle. Men givetvis fanns där lite ljusglimtar.

Just nu sitter jag här i min säng och gör ingenting, ganska skönt. Men jag känner mig lite nedstämd, fastän jag egentligen inte har någon anledning. Jag kan ibland känna en riktigt, riktigt massiv sorg i hela mig när jag tänker på sånt jag är ledsen över. Inte bara "ah jag känner sorg", typ som i hjärnan, utan det är något jag känner fysiskt. Det är inte något direkt fast, inte som en "klump i magen" som vissa säger, utan mer som.. pulver, eller någon vätska, det går liksom genom kroppen. Och så gör det ont i lungorna och hjärtat, för de drar ihop sig.

Det är ganska märkligt. Att en känsla kan kännas fysiskt i kroppen. Man har ju hört uttrycket, att det känns som man kokar eller att det skjuter blixtrar, när man är arg. Men det har jag aldrig känt. Och glädje, visst, jag har varit uppfylld av glädje och lycka till en viss del, men det har varit på det psykiska planet. Inte så att jag kunnat känna det konkret inuti kroppen. Ilska och glädje är abstrakt för mig. Men sorg är något mer konkret, det är ju det här pulvret/vätskan som finns inuti mig som aktiveras ibland när jag känner mig riktigt ledsen.

Det blev ett väldigt plottrigt inlägg, hoppas det gick någorlunda bra att läsa ändå. Nu säger jag godnatt kompisar, imorgon hörs vi igen :) xx


Sandra & jag igår, bild lånad från Ida.

KAZAAAM

Åh, vilken dag.. Upp kvart i sex för att ta ut hästarna + fixa stallet, skola heela dagen lång, hem och rida, gå med hundarna (vi passar farfars hund, därav puralet).. Nu är jag trött! Mina ögon är lika smala som anna ankas armar.

Imorgon är det fritt från skolan, och då jag ska kolla på balklänningar med mamma! Himla bal alltså.. Det är rätt kul egentligen, men det är så mycket som ska ordnas och icke att förglömma, betalas. Nåväl. Hoppas jag hittar något tjusigt. Efter det blir det lite kalas, Sandra fyller nämligen år! Sista i klanen, nice.

GOD NATT.

TJUVAR & BANDITER

Jag är på ett bittert humör. Min kära cykel blev nämligen knyckt igår, av en simpel cykeltjuv! Den kommer säkert inte få ett alls lika bra hem som den har haft hittills :( Jag saknar min elvira! Ser jag någon cykla runt med henne här i hoodsen ska jag banka skiten ur denne usling till tjuv och därefter trycka ner hans huvud i en vattenpöl. Eller nåja.. Åtminstone ta tillbaka cykeln och ge honom en moralpredikan. Känns mer rebecca-style.


pic by bea

Funderar på att klistra upp neongula lappar med nedanstående text:

EFTERLYSNING
Röd tjusig damcykel av märket Sjösala, modell Elvira
Försvann, STALS helt enkelt, från Röinge busshållplats
En aning skev cykelkorg och lås, annars ytterst välskapt
Vid upphittande, kånka iväg cykeln till en säker plats
(but make sure to ta reda på tjuvens adress så jag kan
ägga hans fönster) och ring därefter mig på nr xxx.
Ett exklusivt hemligt pris ges till den som hittar cykeln,
alternativt ger upplysningar som leder till upphittande
Önskas mer info, kontakta [email protected]

GÄRDS

Idag har jag, pappa och Carmen varit på dressyrtävling faktiskt! Vi startade bara en klass, en LB:1. Hon var väldigt störig på framridningen, höll på och klödda, men väl inne på tävlingsbanan gick det fint! Inte världens bästa runda så, men helt klar godkänt! Vi slutade på 64 % så jag är nöjd. Kul att komma ut på dressyrtävling, det var ett tag sen.

Ja, tänkte bara berätta det :) Nu ska jag sova, ny vecka imorgon! God natt xx


Gammal dressyrbild på mig & vaniljen :)

HARRY P

Filmen igår var sjukt bra! Alla lovord och prisningar jag fått höra, stämde totalt. Den var framförallt mycket läskigare och mer spännande än de tidigare hp-filmerna. Jag höll på att få hjärtsnörp cirka 637543 gånger. Nu måste man vänta i, vad är det, över ett halvår på nästa.. FRUSTRATION.


ååh lille dobby.. vill ha han som min!


KINGIGT

Igår var jag ute på kalas, trippel 18-årsfest hosted by Louise, Johanna och Carl. Med -ist-tema dessutom. Det var väldigt trevligt, god mat, mycket folk och sådär. Träffade både nära vänner, vänner från förr man tyvärr inte träffar så ofta längre, nya trevliga människor och dessvärre även några från förr man inte saknar om man säger så haha, men jaja. Och vi kom hem i hyfsad tid också, siris mamma kom och hämtade oss vid kvart i ett ungefär och då hade de flesta redan stuckit. Skönt att inte komma i säng vid tre - fyra på morgonen.

Nu har jag nyligen kommit hem från siri, och ska först städa mitt rum lite och därefter blir det väl stallet, och ikväll ska jag med siris familj på harry potter :) Ska bli kul, har hört från många att det är bästa filmen hittills!




Jag, hanna & bea! Rojalist, tandhygienist & kommunist :)
(bild knyckt från amandas fb)

HOMETOWN

Hässleholmare, ni måste titta på det här! (Om ni inte redan gjort det för jag är lite efter med detta..)
Om ni pausar på exakt 12:29 ser ni sandra knata förbi, & på 20:20 ronja & bengan, haha linslöss :')

Shit vad glad jag blir över att se detta asså, saknar siesta 2010 och längtar till siesta 2011!


TUNGOR & TAGGAR

Idag har jag två punkter att ta upp.

1. Jag noterade alldeles just precis en sak. Undersidan på en tunga är sjukt äcklig. Jag har ju alltid vetat att den ser lite konstig ut på undersidan men aldrig riktigt lagt någon eftertanke åt det. Fram tills idag. Jag stod och speglade mig, som vanligt först, sen undersökte jag som sagt tungans undersida. Det går typ blåa strängar överallt? Och en vit sträng i mitten? Tror jag ska börja forska på det där.

2. Folk som untagar sig från bilder på facebook! Helt seriöst. Vad är detta för människor? Måste bara flika in att SJÄLVKLART är det okej att untaga i vissa sammanhang, om det verkligen är en riktigt äckligt ful bild som inte har en rolig fulhet, eller om man gör något man inte kan stå för på bilden. Men annars är det inte okej! Folk som bara "men euw vad ful" och tar bort sin tagg, är enligt mig äkta partypoopers.

Sådär. I've spoken. Nu blir det lite kemiplugg faktiskt, prov på torsdag nämligen! God natt så hörs vi :) xx

HÄSTPRAT

Tänkte ge en liten update från de två senaste tävlingarna för jag har inte skrivit om det här på bloggen. Anledningen till det är väl för att jag inte känt något sug att berätta eftersom det inte gått så värst bra. Men man kan väl berätta ändå tycker jag, och hoppas någon är intresserad.

Hässleholm, förra söndagen
1.10: Felfri i grunden, två ner i grunden. Helt okej ändå ju, det blev lite rally i omhoppningen bara :)
1.20: Utesluten.. Stoppade ut mig på sista hindret, fram tills dess gick det överlag väldigt bra så det var synd. Vet inte riktigt varför hon stoppade faktiskt. Det var på en kombination iallafall, första stoppet på A sen andra på B.
Överlag var hon så fin den dagen, riktiga tigersprång och riktigt duktig på framridingen också. Jag är besviken att jag inte fick ut det som fanns där..

Perstorp, idag
1.10: Ett riv på ettan i grunden, faktiskt 100 % Carmens fel, vi kom perfekt och med bra energi men ändå hoppar hon jätteslött. Pucklade på henne lite efter där, sen hoppade hon resten fint iallafall. Men ja, väldigt frustrerande.
1.20: Kaos.. Red katastrofalt, eller rättare sagt red inte alls. Hon blev skitstark och jag red inte alls som jag skulle utan bara satt och försökte bromsa typ. Vi kom trots allt runt, vet inte riktigt hur många fel det blev.. Ett stopp på trekombinationen iallafall, och ett x antal riv. Tre kanske. Och så tidsfel på det.

Nästa söndag blir det dressyrtävling i Gärds! Bara en klass, LB:1. Det ska verkligen bli jätteroligt, längesen jag var ute på dressyr. Söndagen därpå är det julahoppningarna givetvis, i Åsbo. Det blir sista tävlingen för säsongen, sen tar vi lite jullov :)


Sötnosen!

PAPITO

Idag är det fars dag! Så jag och Aron har gett pappa present och sådär. Är inte så mycket för såna högtider och dagar i allmänhet, då jag tycker att det bara är skit påhittat för att vi konsumenter ska köpa ännu mer prylar. Komersiella jippon helt enkelt. Men fars och mors dag tycker jag faktiskt om, en dag att visa extra uppskattning för sin förälder vilket jag tror man kan glömma ibland. För även om ens päron ibland kan vara två pain in the asses älskar man ju dem ändå såklart :')






Naw, gulliga bilder va? Särskilt understa, sån minipappa :') Typ 30 år haha.

AA MEN SÅ ATT

Lördagkveeel. Och jag sitter här i soffan, invirad i ett täcke så jag ser ut som en blommig korv. Kollar Rebecca & Fiona, googlar ord, bloggar litta.. Har det väldigt bra tycker jag själv. Imorgon är det tävling, så det blir tidigt ikväll.

Igår var här fullt med b-rudar hemma hos mig, det var taco- och filmkväll. Dock hade jag och Anna failat lite på filmhyrningsfronten. Vi orkade inte läsa på baksidan eller ens titeln på filmen så vi tittade bara på bilderna och tog de med mest lockande framsida. Så ser ni en film med en fet tajt jeansröv över hela omslaget: Den var inte bra. Inside information.

Nu ska jag återgå till softandet och som sagt gå till sängs i vettig tid. Så går det nog bra imorgon, inshallah. Kram xx


Tänkte göra sådär ballt att man klickade på bilden så skulle man komma direkt till deras program men NEHE


LOOOND

Igår var det roadtrip med skolan! Destination: Lunds Universitet. Syfte: Framtidsplanering.
Trots en bristfällig karta över staden samt en halvtaskig arbetsmoral tog jag mig till den byggnad som kändes mest aktuell, det vill säga den som har absolut minst att göra med den linje jag går nu. Gick på föreläsningen om journalistikprogrammet, blev nog ännu mer positiv till denna eventuella livssysselsättning än jag redan varit sedan innan, men vi får väl se. Gillar även att de inte tar in på gymnasiebetyg, känns fräscht. Varför ta in fullständigt olämpliga personer för yrket bara för att de råkat kirra mvg i idrott, estetisk verksamhet och övrigt dingleri? Det är inget system jag gillar då jag föredrar grundförståelse, förmåga att analysera och talang. 

Suck, denna framtid alltså. Hur hamnade jag plötsligt här, sista året på gymnasiet, allmänt vilsen och smått talanglös? Skulle behöva ett jullovsjobb, jag needar cash! Men med tanke på hur omöjligt det är att ens få sommarjobb känns det inte särskilt aktuellt, men jag ska göra ett halvhjärtat försök iallafall.

Tänkte lägga upp en bild på en sunkig städerska och skriva "min framtid" under, men när jag googlade på städerska kom det bara upp sexy maid-brudar i sann halloweenanda, så det blev inget, ha-ha.

Nu ska jag sova. Tänk om man kunde göra karriär på det. Och döpa om det till något flashigt som man gör om alla jobb nuförtiden. Personal manager & konsult för perioder av antisömnlöshet. God natt xx

(PS. För att göra bloggen politiskt korrekt: Det är givetvis inget fel på att vara städerska. Och dessutom heter det lokalvårdare, det ni.)

KORTIS

Fredag kväll, klockan är 22.22, tufft. Jag ligger redan i sängen och ska sova, det är nämligen tidig morgon imorgon. Jag ska vara funktionär nere i ridhuset.. Men jag ska sitta i domartornet vilket brukar vara relativt kul, så det ska nog bli en okej sysselsättning ändå. Får ju se Siri och Ida tävla, och många andra såklart. Själv får jag ge mig till tåls tills på söndag, då ska jag & Carmen tävla!

Men nu ska jag försöka somna så att hjärnan fungerar imorgon, god natt! xx


MORGAN & OLA-CONNY


Jag, MORGAN och Ida


Lite suddig men det får vi skylla på Yvonne :) Julia, Ida, OLA-CONNY och jag

Turisterna nummer ett posar med sina gurus. Lite inside information är att Ola-Conny är sjukt lång, han stod i princip på knä på bilden, haha.


ULLARED

Idag har jag varit ute på äventyr! Ida, Yvonne, Julia och jag har gjort en roadtrip upp till Ullared, wuhu. Shoppingen i all ära, men dagens bästa var helt klart att vi träffade, wait for it.. MORGAN & OLA-CONNY! Hehe, vi betedde oss som megaturister och fotade oss med dem och var helt skakis efteråt, främst jag och Ida då, haha. Så gulliga och trevliga de var verkligen :)

Så det var absolut dagens höjdpunkt! För övrigt var det ju shopping som äkta svenssons. Otroligt hur mycket grejor man helt plötsligt inser att man behöver när man är på ett sånt ställe! Dock lyckades jag hålla i pengarna ganska bra tycker jag nog, handlade för knappt 700 kr. Och min dyraste pryl kostade 70 spänn. Så tänk er då hur mycket jag fick för de pengarna :) Köpte egentligen mest krafs, nagellack och smink och hårprodukter och trosor.. Ja, såntdär. Som man känner att man behöver. Men lite grejer till hästarna fick jag också med mig, någon ordning får det vara.

Jag kan inte få bilderna från Idas kamera förrän tidigast imorgon och det är där fäänbildornaa finns! Haha, så jag lägger upp dem vid ett senare tillfälle, så snart jag kan. Men Yvonnes bilder har jag fått, enjoy:


Jag & Yvonne i bilen


Haha, min och Yvonnes fjortis-vagn


Mat-paus, jag & Ida :)


+ grattis till min mami som fyller år idag!

RSS 2.0