MOBILLÖS

Jag är just nu mobillös. Anledningen till detta är att jag tappade den i toan. I TOAN. Hur klantig får man bli? Iallafall, den dog totalt. Jag panikade och sprang direkt och plockade isär den och la den i ris. Det ska vara det bästa botemedlet för elektronikkomponenter som hamnat i vätska. Så jag hoppas verkligen på att den återupplivas. Jag tänkte låta den ligga minst över natten. 
 
Det roliga i detta spektakel är att exakt samma scenario hände en tjej jag bor ihop med för tre veckor sedan! Och nu åkte jag alltså också dit. Men hennes telefon återuppstod faktiskt efter ristricket! Så jag håller tummarna riktigt hårt.

ANONYMOUS NYA MEDLEM?

Idag har jag känt mig som en proffshacker, sittandes framför två datorer. I själva verket har jag bara överfört alla mina favoritmarkerade internetsajter från min gamla dator till min nya. Någon annan dag ska jag ta tag i att föra över alla bilder och andra dokument.
 

GYMETTIKETT

Okej, idag tänkte jag att vi ska gå igenom hur man beter sig på gymmet.
 
1. Fråga inte mig hur mycket jag har kvar på maskinen. Jag är klar när jag är klar, och även om du säkerligen inte menar något illa med din fråga är det otroligt stressande. Har du så bråttom kanske du ska gymma en annan dag istället. 
 
2. Lagom med stön är okej, det är gött att höra att folk tar i kan jag tycka! Men när det börjar låta som att du håller på att krysta fram en fullvuxen noshörning är det nog läge att sänka volymen en aning.. 
 
Så!

HUNDRAÅRINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN

Åh, vad denna boken är bra! Lova att ni springer till bibblan och lånar! Jag ska inte berätta något om handlingen i förväg för då går nog pyttelite av den enorma mängden stjärnglans till spillo. Jag kan iallafall säga att det är få böcker som har fått mig att skratta så mycket som denna gjort. Det är en riktigt varm historia som jag bara älskar rakt av.
 

NOTD

Wet n wild - Carribean Frost & OPI - Rainbow Connection

TABLE 20

Ikväll festade vi i korridoren till det rejält och gick ut och åt på ett ställe här i Kalmar som heter table 20. Det var riktigt fancy och inget man som student unnar sig i första taget. Jag åt någon typ av "vårrullar" men med inbakad ost- och spenatröra, klyftpotatis (som inte syns på bilden) och en generös mängd sallad och tsatsiki. Det var himmelskt, och vill nästan påstå att det kanske var värt de där smått hutlösa 143 kronorna. 
 

ROAD TO VEGETARIAN

En förändring som pågår just nu är att jag är i processen till att bli en heltids-vegetarian! Detta är tankar jag haft ganska länge, och under en rätt lång period har jag bara ätit kyckling och fisk när jag lagat mat till mig själv här i Kalmar, så det är bara hemma i Hässleholm jag ätit annat kött. Men nu har jag bestämt mig för att ta steget att bli veggi fullt ut. Nu köper jag inget nytt kött, varken fisk eller kyckling, längre. Äter bara upp det jag redan har i frysen! 
 
Det kommer inte direkt att bli någon större skillnad för mig när jag är i Kalmar eftersom jag som sagt redan äter nästan bara vegetarisk mat. Det som däremot känns lite jobbigt är att det kan bli jobbigare för familjen när jag kommer hem till Hässleholm. Det är det som gjort att jag tvekat lite, men nu känner jag att tiden är inne! Det är tid för veggi. 
 
"Men varför?", tänker kanske den frågvise. Jo:
  • Djur som föds upp för att bli kött har det inte bra. Många väljer att blunda för detta eller stöta det ifrån sig med att helt enkelt säga att detta är ett påstående som inte stämmer. Men det gör det. Det finns hur många bevis som helst i form att videos, bilder, berättelser från vittnen osv som stödjer, och det är lätta att hitta. Ska du tvunget äta kött, se iallafall till att köpa det direkt från en gård där du vet att djuret haft det bra!
  • Köttindustrin är en enorm miljöbov.  En ko, till exempel, måste äta ca 100 kg vegetabilisk föda för att kunna producera 1 kg kött. Rapporter från bland annat FN visar även att uppfödning av djur för kött generar 18 procent av de globala växthusgasutsläppen, vilket är mer växthusgaser än transportsektorn. Jordbruksverket säger att om alla i Sverige äter vegtariskt kommer växthusgasutsläppen att minska med 10%. 1 kg kött räknas vara lika miljöovänligt som att köra 3 timmar med bil. Köttproduktion kräver också mer vatten, ett kilo nötkött kräver 15 000 liter vatten medan ett kilo vegetabilier kräver mellan 400 och 3 000 liter.
  • Vegetarisk kost är generellt sett nyttigare. Detta är vetenskapligt bevisat. Här kan man läsa lite mer om detta.
  • Det är fel att endast en liten del av världens befolkning äter en stor del av det kött som produceras. Den betesmark/odlingsmark som används till köttindustrin skulle kunna användas mer effektivt för att odla grödor och på så sätt mätta fler människor.
  • Det är billigare! Kött är dyrt.
Så ligger det alltså till. Jag längtar tills jag har ätit upp all kyckling, fisk och räkor i min frys så att jag kan börja "på riktigt"! Jag uppdaterar såklart om hur det går.
 
Lite länkar för er som vill läsa mer om vegetarianism:
 
 

MONA LISA

Åh, vad jag tycker om Mona Lisa! All cred han får, den där Da Vinci, är verkligen välförtjänt. Tidigare fanns hon ju att köpa på Tiger för en och en halv hundralapp, men av någon anledning gjorde jag aldrig det innan det var för sent. Bitterhet och självrannsakan. 
 
 

NYSTART

Nu har det tydligen blivit dags att plocka upp och damma av bloggen igen. Tiden är inne för det. Ambitionen är lite mer livsstil och tyckande och lite mindre "detta har jag gjort idag". Hur det går med det lär vi få veta med tiden. Jag har pulat lite med designen också, men på det stora hela är den relativt lik sig. Hoppas ni följer med mig!

RSS 2.0