GLAD PÅSK

 
Glad påsk önskar jag alla mina läsare med denna påskbild på lille Ralph! Hoppas ni får en underbar helg.

EN DAG I LIVET

Idag har det varit en ganska händelserik dag: Jag har varit i skolan, hos ortopeden, på en anställningsintervju samt på gymmet!
 
Hos ortopeden gick det bra, hon klämde, tittade och iakttog min gång- och löpstil och summan av allt det där blev att den tionde april ska jag hämta mina specialgjutna inlägg! (Och bli 1800 kronor fattigare..)

Intervjun gick sådär, det var min första anställningsintervju någonsin så jag tyckte ändå jag gjorde bra ifrån mig. Men man tänker redan nu på saker man kunde sagt lite annorlunda, men äsch. Det mesta hänger faktiskt på hur meriterade de andra som söker är, så. Man får göra sitt bästa, det är en konstig situation att vara i. Särskilt när man är ovan.
 
Nu blir det duschen och sedan sängen, imorgon blir en lång dag..

MY LIFE

Haha, jag dör så bra detta stämmer in på mig!
 

BREAKING NEWS

Okej, igår satt jag och Jojjo hemma hos henne och drömde oss bort framför google maps (ja, så ser mina lördagskvällar ut) och möttes av en chockerande nyhet: Tydligen ligger Hawaii inte alls där vi alltid trott. Jag har hittills i mitt okunniga liv varit helt säker på att det legat i Västindien, typ vid Kuba, men tydligen ligger det lååångt iväg på andra sidan mellan Asien och Nordamerika?! Mind = blown.
 
 
 
 

ÄRTSOPPA

Idag har jag och min korridorskompis Siri gjort ärtsoppa! Det började redan igårkväll då vi lade ärtorna i blöt över natten, och sedan idag fortsatte det med själva lagandet av soppan. Vi följde det här receptet från lantmännen. Det blev otroligt gott, och väldigt mycket över också! Så nu är vi utrustade med matlådor i kylskåpet.
 
 
 

KROPPKAKOR

Idag har jag varit och gjort något riktigt roligt som gjorde mig glad! Jag var nämligen på restaurang Kroppkakan och gjorde ett reportage till skolan, såå trevliga de var. Och bäst av allt, jag fick rulla egna kroppisar! Tror jag gjorde sex eller sju stycken. De berättade även att de gör vegetariska kroppkakor också om man beställer i förväg, så det ska jag lätt göra inom den närmsta framtiden.
 
Såhär ser restaurangen ut från utsidan.
 
Ägaren Per!
 
Britt står och rullar för fullt :)
 
Britt lär mig rulla! Titta vilken fin huvudbonad jag fick HAHA :)
 
Nästan färdiga kroppkakor :)

ARRIVAL

Igår kom mina teer jag beställt från houseoftea.se! Jag är tenarkoman och kände att jag behövde fylla på förrådet lite. Jag dricker vanligtvis grönt te (enstaka gånger svart) till frukost, och därefter dricker jag mest örtteer under dagen, i synnerhet på kvällen eftersom de är koffeinfria. Örtteer är också roliga för de har många olika hälsofördelar.
 
De teer jag köpte var:
  • Ringblomma: Tros ha kramplösande egenskaper och te av ringblomma sägs vara bra för ämnesomsättningen, blodcirkulationen och leverns gallproduktion. Te på Ringblomma kan även användas som gurgelvatten vid inflammationer i svalg och tandkött. Ringblomma är antiseptisk och svampdödande. Ringblomma har mycket länge använts som en läkeört. En av dess vanliga användningsområden är lösningar i hudkrämer, för dess goda egenskaper för hudbesvär, eksem och för att få len hud. 
    Även i sallader och diverse maträtter kan blomman användas, för dekoration med dess vackra färg.
  • Blåbärsblad: Har länge använts som motverkande för diabetes och magbesvär. Det är känt att blåbärsblad kan sänka blodsockret något.
  • Fläder: Har traditionellt använts som ett medel mot förkylning, feber, influensa och virus. Vätskedrivande.
  • Rooibos smaksatt med apelsinInnehåller en mycket hög grad av antioxidanter och en bredd av mineraler.
Dessutom skickade de med ett litet prov med något grönt te från Kina. Det drack jag imorse, det var rättså gott. Igårkväll provade jag fläder, och det smakade och framförallt luktade verkligen extremt mycket fläder! Om jag var tvungen att välja en doft/smak som är min absoluta favorit i hela världen, kommer fläder och kokos på delad förstaplats. Just nu sitter jag och sippar på lite blåbärsbladste, det smakar gott och fräscht :)
 
Sammanlagt kostade allting, inklusive frakt, under 200 kronor! Helt okej :)
 


FOTUPDATE

Idag har jag äntligen varit hos läkare med min fot, och det var ganska dåliga nyheter jag fick där: Jag har troligtvis börjat utveckla något som heter plantarfasciit, som uppkommit genom att min häl fått för dåligt stöd. Jag har normalbreda fötter fram men väldigt smala över hälen, så just vid hälen blir det ett hårdare tryck i kombination med att skon inte sluter tätt kring hälen för att den är anpassad till bredden där framme på fötterna. Jag har läst på lite om åkomman både nu och innan jag gick på läkarbesöket för jag misstänkte det lite själv efter att ha gjort lite research, och har läst att det främst drabbar människor i medelåldern. Det känns så himla tråkigt att jag redan fått så stora problem som så pass ung :( Vill bara gråta.
 
Men iallafall, jag blev vidareskickad till ett ortopedställe där jag bokade tid för fotanalys på tisdag. Men redan idag tittade ortopeden lite på foten och kunde till nästan hundra procent konstatera att jag behöver specialgjutna inlägg just för min fot, med en prislapp på 1800 kr, inte jättekul. Men om det minskar eller helt tar bort mina problem är det sååå värt det! Så jag hoppas på bra reslutat på tisdag.

PAPPADAG

Till slut hände det fruktade: Min cykel fick dödsdomen. Det var inte lönt at reparera den. Men jag stod inte länge cykellös, för världens bästa pappa kom hit och fixade biffen direkt :D Vi körde till Biltema och köpte en ny cykel som pappa sedan monterade ihop :) Det blev även ett besök på ikea där vi tog en liten fika och köpte en liten badrumsmöbel jag velat ha ett tag. Nu har han åkt hem till Hässleholm igen. Det var roligt att han kom, har inte varit hemma sedan skidresan och ska inte hem igen förrän till påsk. Skönt med a little piece of home. <3
 
Den här möbeln var det vi köpte! Ett litet skåp att ha under handfatet. Allt för att få plats med alla prylar. Riktigt prisvärt skåp, bara 195 kr!

PAKET

Igår kom äntligen mitt paket fullt med onödigheter! Lookfantastic.com hade 25% rea på allt för ett tag sen, och då var jag ju tvungen att klicka hem lite förstås. 
 
Naked basics palette från Urban Decay, Nagellack från OPI i My vampire is buff, Bella bamba-rouget från benefit, och krämskugga från benefit i sippin & dippin :)

MEANT TO HAPPEN..?

Hm. Imorse hoppade kedjan på min cykel igen, jag tänkte att här är det ju något allvarligt fel. Så jag tog den till en cykelverkstad som kom med tråkiga nyheter: Antingen går den inte att laga över huvud taget, eller så går det att fixa och då kostar det 700 kronor.. Buu. Imorgon är det domedagen då de hör av sig om den går att fixa eller om den är totalpaj. Jag hoppas på det bästa.

Iallafall, direkt efter jag spydde galla över cykleriet igår hittade jag den här bilden! Haha, något ville nog muntra upp mig lite och ge mig pepp :)
 

WÄÄÄH

Ååååh vilket fail. Jag känner halvt invalid pga min fot, som jag sa häromdagen har jag problem med den och kan därför i princip inte träna alls, den enda konditionsträningen som går bra att utföra just nu är att cykla. Jag hatar att cykla (utomhus alltså, spinning är nice), men bestämde mig ändå för att cykla en runda idag i det "fina" vädret (hatar att man som svensk måste kalla vädret fint direkt när solen kommer fram..?)
 
Iallafall: Över en halvmil hemifrån hoppade kedjan. Buuu. Dessutom var det kallt om öronen och i sann kalmaritisk anda var det motvind i samtliga riktiningar. Min cykeltur får en fet tumme ner, och nu sitter jag här med en kopp te och njuter av att vara tillbaka inomhus.

Som tur var fick jag iallafall på kedjan igen, och sammanlagt blev det en 11 km lång runda. Bra jobb för en cykelhatare!

KRUBB

Stora vita bönor och champinjoner i krossade tomater med vitlökssås, fullkornsspagetti, mixad sallad, avocado och lite ost on top! Man kan allt ha sämre måltider.
 

MYSIGT

Åh, titta som det såg ut i min äggkartong jag handlade igår! Så mysigt på något sätt :') Handlar alltid antingen eko-ägg eller ölandsägg från höns som har det bra, sjukt viktigt!
 

TJEJKVÄLL DELUXE

Igår stod tjejkväll på schemat, med Jojjo som host! Jag och Sandra kom dit och blev bjudna på helt underbart god vegetarisk soppa med vitlöksbröd, och till dessert blev det pannacotta. Ljuvligt! Därefter blev det lite kortspel och sen tittade vi på Legally Blonde.
 
Ikväll blir det däremot lugnare, jag har problem med min högerfot (igen) så jag måste vila hela helgen. Jag kan alltså inte träna, vilket för en träningsnarkoman som mig suger riktigt hårt. Jag har iallafall kört ett minipass på mitt rum med lite olika styrkeövningar där man inte behöver stödja på foten, främst magövningar. Man får göra vad man kan. Resten av kvällen blir bara mys med massa tända ljus inne på rummet med lite choklad! Jag är verkligen en person som älskar choklad men i princip aldrig unnar mig det, senast jag köpte en chokladkaka var i november, men idag tyckte jag att det var dags för lite unning. Det blev marabou premiums 70-procentiga choklad med apelsinsmak. Yummie! Det blir en blandning av tröst till min fot och firande av att jag blivit kallad till en arbetsintervju, riktigt roligt. 
 
Hoppas ni alla får en trevlig fredagkväll.
 
Såhär fint hade jojjo dukat, till och med skrivit en fin meny <3

BUU

Hate when this happens! Men så går det när man kombinerar stress och slapphänthet på morgonen.. (Slapphänthet, är det ens ett ord..?) Tur jag är sminknörd och har lite andra puder liggandes.
 

KALMAR DJURHEM

Igår var jag på Kalmar djurhem, ett hem för herrelösa katter och gjorde ett litet reportage till vår webbtidning i skolan. Såhär blev det! (Damn you maxgräns på 2000 tecken..)
 

På Kalmar Djurhem får vanvårdade, misskötta och hemlösa katter en ny chans i livet. Detta tack vare volontärer, sponsorer och andra ideella krafter som värnar om katters välmående. 

 

Camilla Henningsson arbetar heltid som föreståndare på Kalmar Djurhem sedan tio år tillbaka.
– I november fyller djurhemmet tio år, berättar hon. Förr tog vi emot alla möjliga sorters djur, men nu för tiden blir det nästan bara katter. Men vi kan också ta emot kaniner och marsvin, och det har även hänt att vi tagit hand om någon ödla eller fågel.

 

Katterna på djurhemmet har stora, rymliga rum med kattlåda, leksaker och tillgång till utevistelse. En del av katterna kommer nyfiket fram, medan katten Tjockis går och gömmer sig.
– Han är lite blyg, säger Camilla.

 

Till djurhemmet kommer allt från fullvuxna katter till kullar av övergivna kattungar. När de först anländer sitter de i karantän i mellan två och tre veckor och behandlas vid behov mot bland annat, löss, skabb och bitmärken. Därefter följer vaccinering, avmaskning och kastrering. 
– Sedan ska de omplaceras till nya, kärleksfulla familjer, säger Camilla. År 2012 fick 58 katter nya hem genom oss, vilket är lite färre än vanligt. Normalt sett brukar det blir minst 75 per år. Men ifjol hade vi mest vuxna katter, och de är lite svårare att hitta nya hem åt.

 

Hon berättar att det går lite trender i kattadopterandet, till exempel är det betydligt större tryck på våren än på vintern. Men något som är konstant är kattungarnas popularitet.
– Många som kommer är tydliga med att det är en kattunge de vill ha och inte en fullvuxen katt. 
Men enligt Camilla finns det faktiskt en stor fördel med att adoptera en vuxen katt, och det är att deras personlighet är betydligt mer utvecklad.
– Man vet mer vad man får om man adopterar en fullvuxen katt. En kattunge är i full färd med att utveckla sin personlighet, så man vet inte riktigt vilka egenskaper den kommer få. Men vi är så tacksamma mot varenda en som kommer och vill adoptera!

 

Camilla med en av katterna :)

BILDBOMB OCH LITE OM RESAN

Som sagt är jag ju nyligen hemkommen från Idre, där jag var med pappa, Danne och en hel drös annat folk från pappas jobb. De ordnar en sånhär resa en gång varje år, och i år var vi totalt 28 pers i åldern 6 - 60! Riktigt kul och livat, folket taggar verkligen till och härlig skidåkning varvas med röjar-after ski och goda middagar. After ski-bandet kom fram till en i vår grupp och sa att dagarna vi varit där hade varit deras bästa på hela säsongen! De hade alltså inte sett något liknande, och det säger ju rätt mycket om vilket partajande det var :)
 
Danne åkte skidor för andra gången, men han var superduktig och åkte svarta backar som ingenting!
 
Jag och Danne efter att jag köpt nya skidbrillor :)
 
Danne i våffelstugan med en fanta, törstig :) <3
 
Jag tänkte ta en bild på min våffla, men sedan glömde jag bort det tills den var mer än halväten haha..
 
Öla i backen = standard
 
Danne tar en paus :)
 
Bättre after ski!
 
Jag och lilla wilma i fina hattar på after skin :D

TILLBAKA

Nu är jag hemma från skidsemestern i Idre som var helt fantastisk! Jag ska berätta mer senare och visa bilder, nu får ni nöja er med en bild på mig och Danne i skidbacken :)
 

BUSSUPDATE

Just nu ger jag mig på att försöka mobilblogga på första gången. Hoppas att det kommer fram. Just nu sitter jag nämligen på bussen upp till idre med (det högljudda) sveviafolket! Vi ska åka skidor och ha trevligt ända till på söndag. Danne är också med och sitter just nu och streamar fotboll på sin telefon.

Det ska bli härliga dagar med skidåkning och avslappning! Lite paus från skolan kan vara skönt.

NYCKELN TILL FRIHET

Häromdagen tittade vi på Nyckeln till frihet i korridorenDet var första gången jag såg den, till mångas förfäran.. Jag är väldigt dålig på film, det är jag den förste att erkänna. Jag tycker om att gå på bio, men titta på "vanlig" film tycker jag faktiskt inte så bra om. Det kan vara roligt om man är ett gäng kompisar som tittar eller så, men när jag är ensam och har tråkigt är det extremt sällan jag sätter mig och börjar kolla på en film. Jag tycker liksom inte det är så roligt. 

Den här filmen var iallafall exceptionellt bra! Kanske inte så bra tips då de flesta förmodligen redan sett den. men till er som är filmanalfabeter som jag: Se den!
 

MILEN!

Denna måndag började slappt, för att avslutas starkt! Jag kände mig jättehängig i skolan så jag gick hem lite tidigare och tog en powernap. När jag vaknade upp kände jag mig nästan som vanligt, så jag beslöt mig för att gå till Friskis en stund. Väl där ställde jag mig på löpbandet, och de visade mello-reprisen på tv så det blev lite roligare att stå där. När jag sprungit ungefär 2,5 km tänkte jag att "man kanske skulle försöka sig på milen?". Och det lyckades! (Trots att mello sedermera byttes ut mot det inte lika roliga "matiné: svarta palmkronor"..) Första milen jag sprungit i hela mitt liv, men förhoppningsvis inte sista!
 
Bevis!

VÅRKÄNSLOR

Idag vaknade jag upp av att solen lyste rakt in genom mitt fönster, och i eftermiddags blev det lite vårhäng med korrefolket utanför slottet, riktigt härligt och vårigt. Vi köpte brassestolar och lite matsäck och satte oss vid muren. Det var skönt. Himlen var knallblå och solen stod på, och vi såg faktiskt några snödroppar i full blom också. Men det märks att det inte riktigt är vår än, vi blev ganska frusna efter en stund.. Det ligger ju trots allt kvar en del snö, och det blåser nästan alltid väldigt kallt här i Kalmar. Men det var ändå vårkänslor som spirade, snart är det nog dags för första grillningen!
 
 

FINT

Igår började kvällen hemma hos Jojjo med henne och Sandra, där vi hade en riktig svenne-kväll med tacos och mello! Såhär fint hade Jojjo dukat.
 

REDO

Ikväll blir det fest! Så här ser jag ut i mobilkvalité!
 

NYTT!

Body mist från Victoria's Secret och ansiktsvatten från Bioderma, köpta på bekkas.se :)
 

"MITT" NUMMER UTE

Jag har helt glömt att nämna det här på bloggen, men nu är nya numret av Hästfocus ute, och det är ett av nummerna som jag har varit med och gjort :) 
 
Såhär ser omslaget ut. Hanna och Turbo, som vi var uppe i Värmland hos, är på framsidan!
 
Lite roligt att se sitt namn så :)

RSS 2.0