SHOPPING

Idag har det varit en bra dag. Det blev lite fika och massa shopping på stan, med mina underbara vänner Jojjo och Tobbe. Fikan blev på espresso house som vanligt (nu låter det som om vi fikar hela tiden, det gör vi verkligen inte men när vi väl gör det blir det nästan alltid på espresso). Jag tog en latte och en grov smörgås, god och mättande lunch.

Jojjo och särskilt Tobbe shoppade verkligen loss, jag tog det lite lugnare och köpte en del nödvändigheter som ögonbrynspenna och strumpor. Jag avskyr att köpa strumpor, men alla mina par har försvunnit på något mystiskt sätt. Men jag fyndade även lite annat som en ny bikini, en superfin tjocktröja på rea för 99 kr på new yorker samt shorts, leggings och en klänning på h&m för sammanlagt 350 kronor. Jag köper i princip aldrig dyra kläder, det är bara sån jag är. Man kan alltid fynda det man letar efter, bara man letar lite noggrannt. Mitt undantag är dock när jag är på Hollister, det har blivit mitt nya favoritmärke som jag känner att jag är villig att lägga lite mer på. Men där är man ju så sällan.
 
Resten av kvällen blir det TV-mys framför Let's Dance-finalen!
 
Såhär ser bikinin ut! Jag kände att jag behövde en bikini utan band, för det har jag ingen sen innan. (Här på bilden har den band men de är avtagbara.) Fin va? Jag köpte den på Lindex faktiskt, överdelen kostade 199 och underdelen 99, men de hade ett erbjudande just idag där man fick 20 procent rabatt på alla badkläder :D

LÅNGRUNDA PÅ VÄRSNÄS

Ikväll har jag och Jojjo varit ute och gått en långrunda med hennes hund Svante ute vid Värsnäs. Det är ett jättefint vandringsområde med strand, grillplats osv som ligger nere vid golfklubben. Vi avslutade turen med att Svante fick ta sig ett litet dopp! Han tycker det är roligt att bada men han vill inte gå ut för långt. Men senare i sommar kanske vi kan få honom att simma, när vi själva också kan gå ut i vattnet.

Vi stötte även på två ormar när vi var ute och gick! Den ena susade bara förbi en bit bort, men den andra låg och solade sig i närheten av en buske.
 
Här ligger den och steker. Visst ser det ut som en huggorm? Ganska stor och lite zickzack-aktig på ryggen.
 
Svante på G i vattnet!
 
 

ETT HALMSTADSBESÖK

Ursäkta den ofrivilliga bloggpausen, men jag har haft privilegiet att spendera en hel vecka hemma i Hässleholm! Jag har hunnit med en massa saker, men veckans highlight var i fredags, när jag och mamma var uppe i Halmstad och besökte Vanilj i sitt nya hem :) Det var riktigt kul att se henne igen, och hon var så fin och såg välmående ut. Och faktiskt ganska smal och smärt! Jag red ett litet pass på deras ridbana.
 
 
Mamma har tagit de fina bilderna :)

ÖLAND

Jag sov över hos farmor på Öland under helgen, fredag till lördag. Det var stekväder så jag låg ute och solade rätt mycket, jätteskönt :) Dessutom blev det lite dramatik, först gick brandvarnaren och vi fick inte tyst på den så till slut fick jag slå sönder den med en hammare haha, och senare på kvällen fick vi jaga en galen fasan som attackerade min bil. Det var sjukt, den gjorde utfall mot bilen så vi fick sätta dig spannar som skydd och klä in halva bilen i tyg.. True story!
 
Farmors underbara paj <3
 
Såklart blev det melodikrysset på lördagmorgonen!

HEMMAGJORD PIZZA OCH EUROVISION

Igår var det eurovision = tvångsmässigt uppstyrande av kvällen! Min kväll bestod av att göra hemmagjord pizza hemma hos Jojjo, för att därefter hänge kvällen åt grekiska män i kilt och stödstrumpor samt rumänska opera-vampyrer. Med andra ord en majestätisk afton!
 
Såhär såg min pizza ut. Valde att toppa den med champinjoner, ananas och cashewnötter. Och självklart tomatsås, ost och oregano!

PÄRLAN

Har ju glömt visa min nya biiiil :) Helt underbart att ha henne stående ute på parkeringen, det underlättar så himla mycket. Det är både praktiskt när man t ex ska handla, och ger en helt annan frihet. Spenderade till exempel fredag - lördag hemma hos farmor på Öland, äntligen var det bara att köra dit! Det är en citroën c3, -09.
 

BÄSTA FRULLEN

Okej, i väntan på att jag ska orka göra några små klick på min telefon för att överföra bilder till min laptop: Såhär såg min frukost ut på Schipol Airport när vi var på väg hem (syndigt tidigt) från Amsterdam. Starbucks har blivit mitt livs bästa kvalité. Ganska deppigt med tanke på att det finns typ 1,5 stycken i Sverige.
 
 
 

HEMMA FRÅN AMSTERDAM

Återigen är jag hemma i Hässleholm, numera en Amsterdamresa rikare! Vi har haft det superbra, trots att vi inte riktigt hade vädergudarna på vår sida. Fredagen var helt okej, men igår lördag regnade det från och till hela dagen vilket inte var så kul. Men det kan man inte göra något åt!
 
Vi har iallafall turistat med både buss- och båt, besökt diamantfabrik (random? men kul!) och nemo science center, shoppat, promenerat i Vondelpark, ätit sjukt mycket och sjukt god mat, kollat på rolig satellit-tv osv osv. Samt druckit kopiösa mängder starbucks, kungligt! Vi tog taxi till flygplatsen från hotellet klockan fem imorse så jag är sjuuukt trött och ska sova nu. Jag visar bilder någon annan dag, slänger upp två bilder från eftermiddagen här hemma så länge :)
 
Underbara grillsäsong. Nu när jag inte bor hemma tillfredsställs inte mitt behov av grillat öht, så det gäller att njuta när det väl bjuds. Idag blev det majskolv, honungsmelon, klyftpäror, halloumi samt en majestätisk sallad. + lite bea, standard. Frågor på det?
 
Vi möttes av valpis-Ralph när vi kom hem, gull i överflöd!!

DEPARTURE

Uuh, just nu sitter jag här och är superuppspelt, jag och Daniél åker nämligen till Amsterdam om någon timme! Det ska bli så roligt. Vi ska vara där torsdag till söndag, så det blir en liten weekend :) Vi hoppas på superbra väder, roliga sevärdheter, bra shopping och god mat. Och ska försöka ta massa bilder. Vi hörs när jag kommer tillbaka!

BIG BUN

Hade en bra hårdag idag! Snyggaste knuten är stooor och sitter mitt uppe på huvudet. Tycker jag.
 

SJUMILAVANDRING

Jag räknade ihop alla mina pw:s/promenader jag tagit under veckan som gått, och totalt har jag gått 26,2 kilometer den här veckan! Inte illa enligt mig. Jag använder appen Runkeeper för att hålla koll, den är verkligen superbra. Den berättar var 5:e minut hur länge du har varit ute, vilket tempo du hållt och givetvis hur långt du kommit.
 
Jag tror den höga promenadmotivationen varit en kombination av underbart väder och pepp över att mina nya inlägg fungerar så bra, känner i princip inte av mina hälsmärtor alls längre! Kanske kan prova på att börja springa lite försiktigt igen. Men vi får se.
 
 

TVÅ KNASIGA SAKER PÅ EN KVÄLL

Knasig sak ett: Kände för att gå en kortare pw såhär en lördagkväll, och bestämde mig för att gå en av mina standardrundor, fast baklänges. Självklart klarade inte min överhettade hjärna av detta, utan jag gick vilse totalt och fick istället gå en mastodontrunda. Nu är jag äntligen hemma och mina fingrar är isbitar.
 
Knasig sak två: När jag äntligen var cirka 500 meter hemifrån kör en dude i en volvo in till sidan bredvid mig, rullar ner rutan, och följande konversation uppstår:

Dude: Du tjejen, var ligger Kalmar?
Jag: Va?
Dude: Var ligger Kalmar?
Jag: Eh, du är i Kalmar..?
Dude: ...jaha. 
 
???

EN SOLIG LÖRDAG

Idag har Kalmar bjudit på sol (dock med standard-storm i vanlig ordning), och detta utnyttjades med en eftermiddag på stan efter en förmiddag på Friskis med Frida. Målet var att köpa en liten födelsedagspresent till pappa. Det inköptes, och även en kofta till mig själv från bikbok fick följa med hem.
 
Idag var det tillräckligt varmt för att inviga min långkjol som jag haft i garderoben några månader.
 
Blev en liten latte på Kullzénska också! Det var lite kallt att sitta ute men jag gjorde det tvångsmässigt ändå.
 
Hela helgen anordnar Kalmar Studentliv något som heter Kvastkampen, ganska många i min korridor deltar. På väg hem från stan stannade jag och kollade lite på de tosiga människorna som rodde i kanalen med egenhändigt byggda riktigt värdelösa båtar. Det märks att det är akademiker vi har att göra med..

SMOOTHIEFRUKT

Var och kompletteringshandlade lite på Maxi innan idag, och hittade det här! Smoothiemix i portionsförpackning! Det fanns jordgubb/banan och mango/ananas/banan, jag köpte den sistnämnda. Jag ska prova göra en smoothie med den senare i eftermiddag, det kommer säkert bli jättegott! I vanliga fall brukar jag ha färsk banan och hallon eller blåbär i mina. Kul att testa lite nytt!
 

SHORTS

Idag blir det shorts på gymmet, say what? I minst ett års tid har jag varit hängiven tajts-anhängare på gymmet, för att ibland festa till det med mjukisbyxor. Men idag får mina harry potter-knän ut och lufta sig lite, det är legday och jag vill se mina mullor bli till mos!
 

RSS 2.0