PRAKTIKEN HAR BÖRJAT

Dag ett på praktiken levde upp till alla förväntningar! Jag ska vara på tidningen Hästfocus i fem veckor, och det känns som att det kommer bli roliga och spännande veckor. På torsdag ska jag få följa med till Värmland, där vi ska göra ett reportage om en tjej som ska tävla dressyr i Falsterbo med sin nordsvensk! Coolt. Och på fredag ska vi till Hörby på ett annat knäck. Kul!

 

Livet i husvagn funkar bra, mysfaktorn är hög. Dock funkar inte tvn! Ett smärre minus. Förhoppningsvis får vi igång den imorgon.


KAOZ

Sedan i måndags har jag varit invalid! En okoncentrerad sekund på friskis ledde till en fadäs utan dess like: Landade på utsidan av foten, efter vilket fotknölen svullnade upp till storleken av ett medelstort plommon. Idag är det fredag, och jag kan numera gå nästan obehindrat. Härligt, för på måndag börjar nämligen praktiken! 

BEASTIN'

Mot gymmet nu! Alltid i min adidaströja och -väska, reklampelare..? Idag blir det 30 min löpbandsspring (om jag inte får håll och ger upp..?), triceps och antingen mage eller ben, vi får se vad som kallar. Inleder alltså helgen på detta sätt (förutom lite grupparbete imorgon men det räknas knappt!). På söndag ska jag och Sandra till äventyrsbadet och simma 1000 meter! Är en stark motståndare till badhus-konceptet (förutom bubbelpoolen och bastun, där trivs man), och har knappt satt mitt fot på ett sedan idrotten i tvåan på gymnasiet. + att klor torkar ut min hud. Too be continued.
 

SHOPPING

Det har shoppats en ansenlig mängd under jullovet. Mellandagsrea är ett gissel. Ett av mina stoltaste fynd är dessa skor: 143 pix på asos.com, som hittat! Internetshopping kan vara lömskt när det gäller storlekar, och är därför inget jag brukar syssla med särskilt ofta. Men ibland kan man inte motstå. Detta var ett sådant fall. Dock var det inte ett misslyckat storlek-fall. De passar som handen i den omtalade handsken.
 
När tusan jag ska använda dem vet jag däremot inte. Jag lider nämligen av det tragiska syndromet "gillar festkläder - ogillar fest". Får tvångsfesta för att få ut lite användning.
 

TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

Nu sitter jag återigen i mitt lilla 13-kvadratsrum i korridoren i Kalmar. Imorgon börjar skolan och allvaret igen. Semestern är slut. Det känns faktiskt ganska bra att vara tillbaka, att få komma in i sina egna rutiner kan vara skönt. Men såklart kommer man att sakna familjen och vännerna hemma i Hässleholm. Även om här finns många fina människor i Kalmar också finns mina närmsta inte här, och ibland kan det vara lite tufft. Men att vara själv kan också vara skönt! Nu kör vi, nytt år med nya möjligheter!

(Apropå det, var jag på friskis idag och det var inte nådigt.. Kalmars invånare går lös på nyårslöften. Hoppas de tröttnar snart. Jag kom in, lyfte lite hantlar, gjorde några trötta magövningar, tröttnade på folkmassan och gick ut på en pw istället. Facepalm.)

ÖSTERLEN

Igår körde vi ner till mormor och morfars sommarhus på Österlen för att titta till huset, elda lite i pannan och rensa ut gammalt skräp. Det var jag, mamma, pappa och Danne som åkte. Det var riktigt trevligt. Ganska längesedan man var där.. Vi hade med oss lite matsäck som vi åt i huset :)
 
Vi körde även inom Rigeleje camping på vägen hem. Där ska vi antagligen ha husvagnen över sommaren, antingen uppställd på säsong om de finns plats, eller under en kortare period.
 
Jag och Danne utanför huset :)

2013 ÄR HÄR

Nyårsafton har kommit och gått. Klassikern är ju att nyår hajpas upp till tvåhundra procent, så att man bara känner sig besviken när allt väl är över. Men i år hade jag faktiskt en superkväll. Den började hemma, där vi som vanligt hade två familjer som gäster. Danne var också med såklart. Vi åt bruschetta till förrätt, potatisgratäng med quornfiléer (de andra åt något kött) och sallad till huvudrätt och någon chokladhistoria med grädde till efterrätt. Smaklökarna dansade konga. Därefter åkte jag och Danne iväg på fest till Ignaberga medborgarhus, och där var det skitkul! Det var längesen jag hade genuint kul på fest. Festar nästan aldrig längre, och när jag väl gör det är jag tråkig. Så det var en succé.
 
Idag har därmed varit en sliten dag, och självklart innehållande den obligatoriska reflektionsstunden över det gångna året. 2012 har varit bra! Dock betydligt lugnare än det extremt händelserika 2011 (blev ihop med Danne, tog studenten, tog körkort, flyttade hemifrån, började univesitetet..). 2013 håller förhoppningsvis samma standard!
 
Vi igår :)

RSS 2.0