BUSEN




:)

MINIUPDATE

Lördag natt och sängen väntar. Nyss kom hela familjen hem från familjen Svensson där vi var och åt gudomlig föda och efterrätt + tittade på melodifestivalen som sig bör. Trevligt.
Imorgon blir en hektisk dag. Ska färdigställa (läs: skriva hela) engelskauppsatsen jag har haft hela lovet på mig att göra + plugga inför fysikprov, hem till Bea för planering och sist årsmöte på ridklubben. Samt helst ett litet pass med Carmen intryckt någonstans. Hujedamej. xx

 


CURLS

Guld i curling, och jag tittade lite på matchen nyligen. Så grym fokus att det är inte klokt, helt galet att man kan fixa en sådan prestation med den pressen på sig. Eloger i kilovis.
Nog om sport, meningen med inlägget var två bilder.




Lockigt hår, vad sägs? Titta noga för det lär dröja innan det sker igen :)

& checka rubriken, förjäkla go! Upptäckte det precis innan jag skulle publicera inlägget. Jag är till och med rolig när jag inte vet om det.


SAGAN OM POKÉMON

Bjuder på världens bästa klipp såhär på kvällskvisten. Detta är helt ärligt det roligaste jag någonsin sett på youtube tror jag.


HEADER

Låt er förundras. Jag har ny header! Den provisoriska har äntligen ersatts, efter bara sisådär ett halvår. Höhö. Nej men skämt åsido, vad tycks? xx


INSPIRATION

HÄR har jag svängt ihop ett blandband med mina 15 bästa låtar, check! (spotify)

+ de tjusigaste bilderna i inspirationsmappen just nu.








bild 1 & 2: ilovewildfox
bild 3: modekungen


TUSEN SVORDOMAR SENARE

Idag har jag varit präktig som bara den. Var uppe med tuppen och stalltjänstgöring direkt. Därefter begav jag mig, hör och häpna, till ett möte med banken! Det var över på sisådär tjugo minuter, och sedan lunchade jag och farmor hemma hos henne. Ingen slår farmors köttfärslimpa :) Efter det var det dags för plugg på bibblan med tjejerna. Rebecca vs fysiken: 1-0!
Nu sitter jag här med mitt nyligen färdigställda handsmycke, ytterst grannt om jag får säga det själv. Och det får jag! xx


VALLÅSEN

Idag gjorde jag minsann skäl för sportlovets sanna anda. Jag var med mina polers och åkte skidor i Vallåsen, riktigt skönt att stå på plankorna igen. Har saknat det. Orkar inte ladda upp så många bilder för blogg.se segar något enormt. Men ett par stycken får jag orka med!








PSYCHOS

Ibland tror jag på fullt allvar att majoriteten av stall-invånarna har någon form utav diagnos. Idag när jag gav middagshö fick Carmen plötsligt något ret på en av de andra hästarna och gjorde världens utfall, och där i mitten stod jag helt oskyddad. Som tur är väjde hon i sista millisekunden, men hon skallar ändå mig i pannan med sin mule. Psykfall. Och kolla de här bilderna som Anna tog på dem för någon månad sedan, haha:




TEKNIKTANKAR

Wii fit. Jag känner att jag behöver ett sådant. Igår premiärspelade jag på det hemma hos några vänner till familjen. Man kan göra allt från armhävningar till att rocka rockring. Och jag menar, i dessa snöiga tider är det betydligt enklare att ta en joggingrunda framför teven än att faktiskt gå ut. Nej, ju mer jag tänker på det känner jag att behovet ökar. Beach 2010 liksom? Den ekonomiska situationen är dock en smärre stoppkloss.. Stay tuned, helt enkelt!

Igår satt jag och Siri och spelade Arvet från Rosemond Hill. Ett hästspel som nog alla som någonsin satt sin fot i ett stall spelat. Allt var frid och fröjd, fram till nivå tre. Vad vi än gjorde kom vi inte vidare! Vi hittade morötterna, fick John att laga staketet och skötte om våra hästar exceptionellt. Ändå satt vi fast. Efter noggranna efterforskningar i manualen, på fuska.nu samt på ett x antal googleträffar, kom vi fram till att det var, citat, "fel i spellogiken". Vi hade alltså gjort sakerna i en speciell följd som gjorde att spelet inte hängde med. Allt som gick att göra var att börja om. Då stängde vi av och avintallerade skiten.

 

INGEN SPORTIG START HÄR INTE

Jistanes. Tröttheten tar snart över, men en liten snabb rapport: JAG HAR LOV! Yee. Jag och Siri firade det med fredagsmys. Inte så många knop gjorda där inte, skyfflade mest i oss pizza och godis samt slötittade på tv. Mm, sen idag var vi på en halvt misslyckad stanrunda. Allt vi ville till stängde extra tidigt och allt vi inte ville till stängde extra sent. Ungefär så. God natt. xx

KNEP & KNÅP


VAMPIRE DIARIES

Idag ställdes träningen in för pappa var tvungen att jobba längre + att det är superdåligt väder. Lite trist, men jag har istället suttit och tittat ikapp på Vampire Diaries, riktigt bra serie. Ett litet substitut nu när True Blood har uppehåll.. HÄR kan ni se de två första avsnitten :) Nåja, nu ska jag snart gå och lägga mig. God natt. xx


PR0

Kvällen är återigen här. Ida stack precis hem, efter ett långt lanande av Cover Orange, haha! Så det blir kvällens tips. Roligt spel detdär. Nåja, nu ska jag gå och borsta tänderna och allt annat man kan behöva för en god natts skönhetssömn. Sov gott! xx


18!!!

Idag är det dagen d: Jag har blivit 18! Tjoho. Jag har haft en jättebra dag, först kom familjen och sjöng och gav paket, sedan gick jag upp och åt en långfrukost, tog det lugnt och fixade lite i stallet med mamma, för hon hade tagit ledigt idag. Sedan for jag till skolan vid halv 12 eftersom vi hade inställd lektion på morgonen. Och ja, nu har precis hela släkten + Siri åkt hem, och jag ska lägga mig dirr, är riktigt trött. God natt! xx


Fick tröjan på bilden av mamma & pappa. :)

SÖNDAGSMIX

-  Jag nämnde ju igår att jag skulle upp tidigt idag, detta på grund av att vi har haft hemmatävlingar i helgen, så idag har jag suttit uppe i domartornet sisådär sex timmar. Helt okej ändå, slipper ju stå nere på banan och frysa. 

-  Jag kom hem vid halv fyra och då kom precis min medryttare tillbaka från en riktig långrunda med Vanilj, jag blir alltid så sotis när de två har varit ute.. Hehe. Nej men, det är bra att de har roligt antar jag. 

-  Nu har jag precis kommit hem från Siri, skulle dit och plugga men det blev lite sisådär med det. Istället blev det oväntade komplimanger från hennes pappa, nagellacksincidenter och en liten bil på mattan. :)

-  Slutligen: Helt utan någon förklaring slänger jag upp en bild på äppelpajen jag gjorde igår. Mest för att den blev jäkligt god.


MOVIE NIGHT

Ikväll har jag varit på bio med Sandra, trevligt! Vi såg filmen Farsan (den nya av Josef Fares om någon missat det) och det var väldigt bra faktiskt :) Rolig men ändå med ett djup. Så ja, nu är klockan strax tolv och jag ska gå och lägga mig, imorgon ska jag upp tidigt.. Godnatt! xx


PICS

Eftersom jag inte har någonting av egen verkstad att tillföra bloggen idag (min fredagkvällssyssla har varit att kolla på hela hipphipp säsong två på dvd, är man inte på botten då vet jag inte när man är det) slänger jag upp två bilder som bara ligger i en inspirationsmapp och är allmänt tjusiga.





Bild 1: Härifrån
Bild 2: Minns inte


+++++

- Det nya kameraobjektivet kom idag! Har inte hunnit prova det än, imorgon säger jag bara.

- Carmen hoppar som aldrig förr! Hon blir superomtyckt trots sitt tjuriga vinterhumör.

- Om ynkliga fem dagar fyller jag 18! Hiho.


NÅGONS INBYGGDA TIMER ÄR DEFEKT

Titta vad som spatserade runt på min datormus för ett par timmar sedan:


Dock föreföll han (hon?) inte vara i någon direkt toppform. Någon minut senare:


Nu är han försvunnen. Känns lite ensamt.



#$@&+£!

Irritation. Den har dagen var tänkt att bli bra: Jag skulle slutat redan halv två, sedan tagit mig hem, ridit bägge hästarna i lugn och ro och därefter ha en hemmakväll med lite plugg och tv. Men vad händer? Jo, ungefär vid lunchtid kommer jag på att jag skulle ta livmoderosvsprutan klockan tre (nej, jag tog inte den i tisdags som planerat). Så där rök den tidiga hemkomsten. Nåja, under denna en och en halv timmen kan jag ju få undan lite matte, tänkte jag i ett försök att behålla den trivsamma sinnestämningen. Men icke. Min fysiklärare kom på den überbriljanta idén att om jag ändå slutade tidigt kunde jag gå på en fysiklektion som andra halvan av klassen skulle ha, som jag missat när min halva hade den.
Ni hör själva. F-a-i-l stavas det. Nu sitter jag här och har ont i armen och är på jättedåligt humör. Allt är skit. Bygger upp mina aggressioner genom att lyssna på lordi - hard rock hallelujah på högsta volym. (Hahaha, det är faktiskt sant.) Tror jag ska gå och slå sönder något nu. Peace out, xx

HÅRET

Jag färgade ju håret och ögonbrynen för nästan en vecka sedan, men har inte hunnit visa. Såhär blev det iallafall:

Före:


Efter:

(Ingen aning varför håret ser kortare ut på efter-bilden, heh.)


ITS BACK

Erkänn att ni har saknat mina tävlingsrapporter. Det var ju ett tag sedan nu, men idag har jag och Carmen startat vår första tävling för i år! I Perstorp, och jäklar i havet vad kallt det var. Iallafall:

1.10: Dubbelnolla! :) Sjukt bra runda, min ridning var verkligen på topp och Carmen lydde minsta vink. Nåja, nästan iallafall, heh. Dock var tiden för långsam för att knipa en rosett. Det var många som lyckades bra.

1.20: 12 fel. Tre bommar ner, inte så bra. Jag red alldeles för passivt och släppte iväg henne för mycket, och hon börjar riva på direkten om man inte håller ihop henne så.. Jaja, det var långt ifrån katastrof iallfall. Det var ju trots allt vår första 1.20 inomhus.


Bild från vår första 1.20 i Frosta.


LÖRDAG

Bloggandet har varit en aning bristfälligt den här veckan, men nu är jag förhoppningsvis på g igen. Nåja, igår var jag med Siri i Kristianstad för hon skulle köpa en ipod, riktigt grann. Sedan rensade vi min garderob, en sak jag länge skjutit upp. Och nu har jag en hel maxikasse med kläder att hutta, wie.
Nu har hon precis åkt hem och nu ska jag börja aktivera mig. Idag ska jag hacka fram spån till hästarna, rida, förbereda inför tävlingen imorgon, räkna matte, städa och ikväll blir det naturligtvis melodifestivalen med familjen! Den ultimata traditionen. xx


RAPPORT

Howdy. Den här veckan har jag genomgått en mini-makeover. Blekt håret, blekt ögonbrynen samt börjat sminka mig lite annorlunda. Förändringarnas vindar blåser! Nu ska jag bara köpa en betydligt ljusare brunkräm än vad jag har just nu, så min nya stil ready set go.
Nåja. Gårdagen: Mastodont-sovmorgon. Skola. Besök av Linda som hjälpte mig med håret hela kvällen. Marsch pannkaka i säng direkt när hon gått hem. Dagen: Skola. Premiäranvändning av jojo-kortet. Uteritt med Pernilla och Lisa, mys. In och greja med håret och avrundning med lite antikrundan!
Nu: Slagga/nanna kudden/krypa till kojs. God natt! xx


Söta va? En bild mamma tog i början av vintern. Carmen längt till höger :)


ARNSVITEN

Här kommer ett litet boktips :)

Arnsviten består av fyra böcker: Vägen till Jerusalem, Tempelriddaren, Riket vid vägens slut och Arvet efter Arn. De är skrivna av Jan Guillou och handlar om Arn som föds på Arnnäs i Västra Götaland i slutet på 1100-talet. Man får följa hela hans liv, från att han är en liten munkgosse bland alla vuxna brödrar och lekbrödrar, till han kommer ut därifrån och möter Cecilia, men som straff för deras synd som de då gör, innan de gifter sig vilket var strängt förbjudet på den tiden, sänds Arn ner till "Det heliga landet" för att tjäna Gud och bli tempelriddare i 20 år, och Cecilia sätts i kloster lika länge. Sen handlar det då om Arns äventyr där nere och sedermera hans hemfärd och livet tillbaka i Sverige. De är verkligen jättebra och intressanta. Språket är ganska ålderdomligt, vilket jag gillar men det tar ju lite längre tid att läsa då de inte är särskilt lättlästa. Och har man aldrig läst ett sånthär språk tidigare tar det en liten stund att komma in i det. Men som sagt, jag rekommenderar dem starkt!


BUMMER

Schemat har redan spruckit rejält. Idag blev endast en sak gjord, och det var tandregleringen. Där spände de så jag trodde att tänderna skulle trilla av, så efter det har jag i princip bara legat död i soffan och tyckt synd om mig själv. Alltså: Inget arbete på projektet, inget köp av varken jacka eller hårfärg och ingen träning. Great.
 
Men, en sak som är värd att nämnas är att jag ätit thai-mat, hiho. Inte rebeccah-style någonstans, men det var faktiskt helt okej. Men nah, jag har ett litet inre motstånd mot asian food. Ingen aning om varför, men jag äcklas lite när jag tänker på det. Ska man köra på take away är det pizza som gäller i familjen Johansson!

Nåja. Jag ska fortsätta kvällen med stillsamma aktiviteter såsom att försöka tota ihop ett cv, fylla i lite skol-blanketter och läsa min nyss påbörjade bok. Kanske bloggar jag igen. Kanske inte. Den som lever få se. xx


Heh, ser ni vad där ska stå?


RSS 2.0