YVONNE 19

Har glömt berätta om förra söndagen när vi firade yvonnes 19-årsdag. Den firades genom korv- och hamburgargrillning nere vid finjasjön :) Det var ytterst mysigt, förutom att det var jävligt kallt och blåsigt, tog säkert tjugo minuter att ens få igång elden, vi fick täcka för med soptunnor så det inte skulle blåsa på grillen haha..
brudarna :) yvonne sandra hanh jag ida & aleksandra, och tindra såklart!


DAG 02

Dag 01 – Om mig    
Dag 02
 – Mina föräldrar
Dag 03
 – Mina misstag
Dag 04 – Detta hade jag på mig idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Gamla foton
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Min favoritlåt
Dag 09 – Min tro 
Dag 10 – Detta anser jag om sex
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – Om du var sexton år och precis skulle välja gymnasielinje igen
Dag 13 – I min handväska
Dag 14 – Om jag blev tvungen att byta utseende med någon, skulle jag byta med
Dag 15
– Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Min pojk/flickvän
Dag 30 – Fula ovanor

Haha ja.. Päronen. Vad ska man säga? Min mamma heter Ing-Mari, är 43 år och jobbar på socialen. Min pappa heter Mats, är 45 år och jobbar som platschef på svevia.

De har en väldigt nära relation till mig och min bror får man väl säga ändå. Inte direkt så att man kan prata om allt med dem, men vi spenderar väldigt mycket tid tillsammans, de vet i princip alltid precis var vi är och vad vi gör.. Detta kan leda till en frusterande känsla av att man är kontrollerad. Men samtidigt är det ju bra att de bryr sig och är involverade.

Även om det kan bli konflikter ibland har vi till syvene och sist en bra familjesituation och det är mamis och papis förtjänst :) 


mamma och jag i vintras :) (mamma ska alltid mecka i photoshop, därför är bilden så lågkvalle -.-)


gaaammal bild på mig och pappa haha

UPPFÖR

Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Skolan that is. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag har egentligen inget emot att just gå dit, skolan som sådan har jag ingenting emot, men! Allt - jag - läser - är - så - trist. Och för att inte nämna läxberget. Det är enormt. Astronomiskt. Mastodontigt.

Nu ska jag ladda inför min 8.15 till 17.30 långa morgondag genom att använda en pålitlig huskur: Sömn. xx


ALONE

Jag har haft en hemma själv-helg, resten av familjen har nämligen varit på öland och firat påsk. Jag blev hemma, någon måste ju hålla ställningarna. Men jag har inte varit ensam så mycket, det är bra. I fredags var daniel, samuel och alexander här och grillade revben och kollade så ska det låta i sann svensson-anda. Och igår var vi på elmia = en stor bilmässa. Kanske var mitt mest malplacerade tillstånd någonsin. Men det var ganska roligt. Kollade in på insidan av en stridsvagn. (Fast det fick man inte säga. Stridsfordon hette det.)

Idag när daniel stuckit hem kom hanh och sandra på besök. Då blev jag glad, och vi låg och solade. Stekte precis lagom mycket, känner av att jag solat litegrann om jag kliar mig på ryggen, det svider lite, men annars känns det inget. Lagom alltså! Dock har jag inte notarat någon avsevärd nyansskillnad när det gäller mitt skinn.. En smärre besvikelse.

Nu ska jag snart lägga mig, hejrååå xx


obefogad bild på mig och bästa simpan :) togs någon gång nu på lovet.


LIST

Tänkte följa strömmen och börja med en sånhär lista! Tycker bloggen har blivit lite "hej idag har jag ätit frukost och gått till skolan, fick vg på ett prov, gick hem, tränade, åt igen, nu ska jag sova godnatt". Och det kan ju anses som lite trist.

Dag 01 – Om mig    
Dag 02
 – Mina föräldrar
Dag 03 – Mina misstag
Dag 04 – Detta hade jag på mig idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Gamla foton
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Min favoritlåt
Dag 09 – Min tro 
Dag 10 – Detta anser jag om sex
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – Om du var sexton år och precis skulle välja gymnasielinje igen
Dag 13 – I min handväska
Dag 14 – Om jag blev tvungen att byta utseende med någon, skulle jag byta med
Dag 15
– Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Min pojk/flickvän
Dag 30 – Fula ovanor

Det är svårt att beskriva sig själv. Ju närmre man känner någon, desto svårare är det att berätta hur den är. Och jag är lite överlägsen och ser mig själv som mer komplex genomsnittsmänniskan.

Men! Jag ska försöka.

Jag heter Rebecca (men min mamma ville döpa mig till Febe. Pappa ville inte det. Men min kompis Ida kallar mig det ändå.), jag är 19 bast och går sista året på naturprogrammet på HTS, Hässleholms Tekniska Skola. Det är en tråkig linje och skolan är rätt kass. Men jag ångrar inte att jag valde så. Då hade jag inte mött vissa av mina bästa vänner. I framtiden ska jag bli journalist, så all kemi och biologi osv är riktigt onödig.

Och well.. Jag sysslar med hästar, har två stycken (Carmen & Vanilj) men rider bara Carmen. Jag har ridit sedan jag var sex år och haft egen häst sedan jag var elva. Det har gett mig så mycket. Jag älskar hästar. Men det är inget jag vill syssla med hela livet, tror jag.

Jag tycker om kramar, att åka bil, tjejkvällar, att skriva, att rida på långritter, att sminka mig med megahög musik i bakgrunden, svt, långkalsonger, att läsa böcker, att ha nyblekt hårbotten, spindelharpan, hoppa hoppborg, hotpants, morotssaft, lil wayne, att sova bredvid någon, kepsar, läppstift, att få beröm, dkny be delicious och minigrisar. Jag ogillar kängor, bollsporter, att byta glödlampa, disktrasor, folk som inte kan använda ordet "dock" rätt, eld, tåg (förutom när man sitter i dem), att bli förbikörd av en lastbil när man cyklar, att titta på film, mens, sverigedemokraterna, lök, att bli hyschad, när någon ställer sig framför en när man står i en ring och pratar, epa-traktorer, att noppa ögonbrynen och när stiften är slut i pennan.SUN

Men heeej.

Igår var jag och pappa med carmen hos veterinären. Vi skulle ultraljuda hennes ärr (som vissa pers med gott minne kanske kommer ihåg så fick hon ett sår i vintras som behövde sys med 11 stygn). Allt gick bra, huden var 0,78 cm förra gången när vi var där och denna gången hade det minskat till 0,6. Wie.

Idag har jag varit duktig. Klockan är tolv och jag har fixat allt i stallet, tagit av hästarna täckena, longerat carmen + smort lite utrustning. Det är rätt tråkigt att longera men det är nyttigt för carmen, hon behöver jobba med sin balans, så försöker göra det lite då och då.

Nu ska jag ringa till min mami. Ska få en studentinbjudnings-kladd godkänd så att jag kan renskriva det på några kort. Carebox. Senare ska jag till klubbis med ronja. Där måste städas inför imorgon, då det är coachingkväll. Känns som mitt liv går ut på att städa klubbstugan. Folk bara stökar till varje gång vi har städat -.-

Och ja. Skulle till daniel efter det egentligen men hade skulle tydligen jobba över.. Drygt. Vet inte vad jag ska göra ikväll nu, blir väl sitta hemma.. :(

xx

FEMTONDE

Ytterligare en vecka har gått sedan sist. En händelserik tid! Har avklarat mitt sista nationella prov någonsin, och det var i svenska. Muntligt i onsdags och skriftligt i torsdags. Vidare har mamma blivit biten av en orm! En huggorm. Som bor på vårt höloft. Vågar knappt gå upp där längre. Jag är inte rädd för ormar i sig, men man vill ju inte bli biten. Dessutom har jag och mamma idag varit i kristiansstad, och både studentskor och balskor inhandlades! Och ja, lite allt möjligt har hänt helt enkelt.

Kvällen blir lugnt, åt precis årets första flintastek! Den var riktigt god. Nu blir det chill och sen sängen, imorgon ska jag nämligen vara funktionär på vår hemmatävling.. Blir nog kul men tidigt morgon that is. Nu ska jag ta och läsa lite i min bok tror jag. Man är väl bildad. Peace xx

ENFERMA

Upptäckte till min fasa att jag inte bloggat på en vecka. Skandal. Vet inte riktigt vad som finns att säga. Det blir för mycket. Men en sak som uppdagades idag är att jag har urinvägsinfektion. Inte skönt. Den flög på riktigt plötsligt. Så därför sitter jag bara hemma och lökar idag, skulle egentligen bli helkväll med brudarna, men kändes inte så lockande då det känns som jag ska kissa ner mig var tionde sekund. Jag har dock fått medicin. Tagit en, känner nog lite effekt ändå.. Eller är det placeboeffekt. Nu ska jag iallafall sova och hoppas att det är lite bättre ändå.

Godnatt, kram

HOSPITAL

Besöket på sjukhuset med klassen var faktiskt ganska kul ändå. Först fick vi kolla på något labb med massa maskiner, det sög lite, men sen fick vi kolla på blodgivningscentralen och till och med se när de tömde en farbror på blod. Fräckt. Skrev ju ett inlägg för ett tag sen om att det var "på modet" att ge blod, men nu fattar man mer hur viktigt det är att ha blod tillgängligt. Så tycker fler ska pallra sig iväg till blodgivningen! Men såklart verkar det ganska obehagligt.. Ganska skönt att inte behöva ta ställning (får inte ge eftersom jag väger för lite).

Ikväll har jag inte gjort något särskilt. Red ut med annika, kom tillbaka vid sju lagom till fooden, potatisgratäng & fläskifilé :) Sen har jag bara lökat framför tv:n och zappat mellan jersey shore och talang. Spännande fredag! Hoppas er varit lite mer händelserik, eller kanske lika härligt slapp.. xx

RSS 2.0