JULMÄSSA

Idag var jag på den årliga julmässan på Kalmar Slott! Åh vad där är mysigt. Detta är andra året jag går, det är verkligen stämningsfullt att gå runt där bland all mat, allt hantverk och alla utställningar. Det infann sig faktiskt lite julkänsla trots att vi inte ens är inne i december än.
 
Två burkar smaksatt honung och en påse té fick följa med hem, riktigt nöjd med mina inköp :) Honung och té är verkligen staples i mitt skafferi, naturliga produkter som gör under för kroppen!
 

SNYLT

En upprörande sak hände mig häromdagen, och hände min kompis Tobbe idag: Våra matlådor blev stulna från skolans kylskåp! Någon fattiglapp har alltså satt i system att helt enkelt sno andra personers matlådor! Hur knäppt är inte det?! Det är verkligen ett lågvattenmärke utan dess like. Frågan är nu: Ska man installera dolda kameror i kylskåpen? Ska man ligga på lur under ett bord? Ska man sätta gps-sändare på sin matlåda? Too be continued.

TV-GULD PÅ ÖLAND..

..har gjorts idag! Idag gick nämligen startskottet för våra egna nyhetssändingar! Just denna dag stod ett knäck på Borgholms djurklinik på schemat, så det var bara att ta en bil (skolan leasar bilar till oss! Bäst!) och dra iväg. Vi träffade många söta hundar, trevliga ägare och härliga ölänningar. Det är verkligen inte mycket aktivitet på ön den här årstiden. Vi valde dessutom en extra "dålig" dag för vår visit, det har nämligen regnat nänstan hela dagen.
 
Alla båtar låg uppdragna på land..
 
 
Skatearna lyste med sin frånvaro.
 
Riggar inne på djurkliniken!
 

PORTKOD 1321

Häromdagen satt jag och sträckkollade Portkod 1321, en jättemysig miniserie exklusiv för svt play, som jag blev helt fast i! Rekommenderas verkligen för unga tjejer (och andra också!), hög igenkänningsfaktor och snyggt fotoarbete. Längtar till nästa avsnitt!
 

"BRUNSCH-MUFFINS"

 Ja, så hette de iallafall i Veckorevyn, där jag hittade detta recept på "matmuffins". Dock ändrade jag ganska mycket i det, dels efter behag och dels var det lite saker jag inte hade hemma. Så här kommer min variant på receptet!
 
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl havregryn
1 dl hackade mandlar (jag hackade mina själv, det gör inget om det blir stora bitar!)
2 tsk bakpulver
Godtycklig mängd salt
Godtycklig mängd kanel (men fläska på lite, minst 1 tsk)
3 mosade bananer
1 dl kvarg
Ca 2 msk mjöl
1/2 dl olivolja 
1 (överfylld) msk honung
1 ägg
 
Blanda allt torrt i en skål och allt blött i en annan, och rör därefter ihop allt till en smet. Fördela i muffinsformar (receptet sa att det skulle bli 12, jag fick 20...). Grädda i ugnen 10 - 20 min (beroende på hur stora muffinsformar du har, jag hade ganska små och hade de inne runt 13 minuter.)
 
Krämiga och ljuvliga! Jag åt dem med lite smör på :)
 

YOGA

Helgen har inletts på ett utmärkt sätt, nämligen med ett yoga-pass efter skolan. Yogan ligger på ganska dumma tider så jag kan inte gå alls så ofta som jag hade velat, men idag passade det bra ihop med mitt schema. Det är så härligt både under och efteråt, för både kropp och själ. Extra bra är det att yoga en fredag, det hjälper mig att slappna av och stressa ner, och motverkar att tankarna under helgen kretsar kring stressen i skolan. Om ni inte provat yoga någon gång, så gå och testa! Det är superhärligt.

MAGASINSÖVNING

Idag har jag sänt tv heeela dagen, närmare bestämt vårt övningsmagasin "filmkrönikan". Har till och med varit programledare, jag säger bara: Respekt till alla proffsiga programledare därute i tv-sverige. Man kände sig inte själv så proffsig när man satt och flackade med blicken mellan sin studioman, sina manuskort och de olika kamerorna, utan att få fram ett enda vettigt ord. Och inte heller för den delen när man satt som en fågelholk som bildproducent utan förmåga att kunna ta till synes enkla beslut.

Men kul som fasen var det! Mersmak på hög nivå.
 
Riggat och klart i studion!

NÄR 14 JOURNALISTSTUDENTER SKA KOMMA ÖVERENS..

..kan det ta en stund, samt bli högljutt! Just nu håller vi på med en tv-kurs, och jobbar därmed i redaktioner. I vår redaktion finns det många starka viljor och skräniga röster. Och jag är en av dem såklart. Idag skulle det alltså bestämmas vilka som ska ha vilka uppgifter när vi ska sända nyheter de kommande veckorna, och det var inte lätt. Efter en och en halv timme och flera lottningar senare var vi iallafall klara. Nu ser jag fram emot de kommande veckorna när vi ska sända nyheter! Det blir kul. Jag hade dessutom tur i lottningen och fick både bildproducent och studioman! 
 
Efter hönsgården i skolan känns det skönt att komma hem och njuta av tystnaden. Ikväll står inget speciellt på schemat, utan det blir lite tvätt, matlagning och praktikletande på schemat. Sweet.

HEMMAHÄNG

Jag befinner mig just nu en snabbis hemma i Hässleholm! Underbat att få komma hem och ladda batterierna lite, även om det bara blir en kortis, kom fredag kväll och åker tillbaka igen söndag eftermiddag. Jag känner en väldig stress över mycket i skolan just nu, så att få komma hem till nära och kära är ovärderligt. Just i detta nu är det lördag kväll och jag och mamma har precis kommit hem från bion, vi var på den efterlängtade Breaking Dawn! Whoop whoop. 
 
Stallhäng och också hunnits med, vi rotade fram klippmaskinen och Vaniljs päls åkte äntligen! Därefter körde jag ett pass på banan, härligt var det. Dock gjorde jag misstaget att skippa långkallingar, riktigt orutinerat. Mamma fotade lite :)
 

IMPROVISERAD VEGGIGRATÄNG

Idag var enda dagen på hela veckan jag slutade innan klockan fem, så hade tid och ork att fixa mat som tog lite längre tid. Potatis, morot, broccoli, olivolja, champinjon, zucchini, körsbärstomater, ananas, ost och oregano fick ta plats i en form och skapa en god veggigratäng.
 
Potatisen, morötterna och broccolin hade jag först inne en halvtimme på 200 grader med lite olivolja ringlad över, och därefter lade jag på champinjoner, zucchini, tomater och ananas (efter att ha stekt champinjoner, zucchini och tomater en stund i olivolja), strösslade över lite ost och krydda, och satte in den i ugnen igen 5 - 10 minuter.
 
Sen var det bara att skyffla i sig samt fylla matlådorna! Var extra hungrig efter att ha varit på Henrics intensiv-pass på friskis, inte att leka med!
 

GRATIS ÄR LIVETS KRYDDA

Idag stod det några och delade ut gratis soppa i skolan! Det gillas, mer sånt tack. Det var kronärtskockesoppa, och den var gudomligt god! Jag tror inte jag smakat någonting med kronärtskocka i överhuvudtaget tidigare. Får nog googla lite recept så jag kan köpa hem denna anonyma grönsak. 
 
Det var passande att få lite extra födetillskott just idag (för givetvis åt jag denna soppa utöver min vanliga matlåda som en sann skåning), då det var en mastodontdag i skolan, 9 - 17.. Så nu är man lagom mör.
 
 
Min bästa och hongaste skånekompis Phille var såklart också pepp på free food :)

SKYFALL

Jag nämnde igår att jag och Danne varit på bio, och filmen vi såg var Skyfall! Jag är verkligen inte insatt i Bond, har knappt sett en film från början till slut innan tror jag. Trots detta gillade jag faktiskt filmen! Den var actionspäckad och ganska fängslande. 
 
Och en liten parantes: Glass på bio är underskattat! Testa det!
 

EN HELG MED DANNE

Danne är här och besöker mig över helgen! Han kom igår och åker hem imorgon, en alldeles för kort visit. Men vi försöker utnyttja tiden: Vi har varit på bio, lagat mat, gymmat och nyss kom vi hem från en restaurangdejt :) Vi var på table 20, det är andra gången jag är där och jag gillar verkligen det stället! De har ett flertal vegetariska alternativ, och båda jag har provat har varit gudomliga! Idag åt jag ostfyllda ravioli med smörsauterade grönsaker och till dessert glass och sorbet. Danne åt fläskfilé med potatisgratäng och jordgubbspannakotta till dessert. Nu har vi precis kommit hem och ska se en film i vårt matkome-tillstånd.
 
<3

MIN LINSGRYTA

Nu när jag blivit vegetarian har jag raidat hela internet efter goda och nyttiga vegrecept, och i detta stötte jag på en linsgryta som verkade intressant. Jag modifierade receptet lite och resultatet blev strålande! Det smakar verkligen som vanlig köttfärssås, till och med godare, och den är minst lika enkel att göra. 
 
1/4 riven gul lök (men ta mer om du tycker om lök)
1 paket linser (jag använde de här)
1 paket icas krossade tomat med basilika 
En skvätt matlagningsgrädde
Ca 1 msk tomatpure
Salt, svartpeppar, paprikapulver och basilika
 
Icas krossade tomater finns även med vitlöks- och chilismak, så om man inte är förtjust i basilikalinsgryta kan man göra vitlöks- eller chililinsgryta istället! Byt då ut den extra basilikakryddan mot extra vitlöks- eller chilipulver.
 
Serveras såklart med fördel med spagetti eller makaroner, men jag hade just idag lite klyftpotatis som blev över sedan lunchen!
 
 

NYTT!

Idag kom mina nya nagellack från OPI's julkollektion, som i år är en hyllning till Bond. Jag samlar på nagellack för den ovetande, och har ganska många nu och försöker att inte köpa fler, men dessa tre kunde jag inte motstå! De platsar fint bland de andra. Just nu sitter On her majestys secret service på mina naglar, looking bomb digety!
 
On her majestys secret service, Goldeneye & Die another day

SPORTBHAR

De bästa sportbharna kommer helt klart från h&m! Överlag har h&m väldigt bra work out-kläder för ett hyfsat pris, och då i synnerhet sportbharna. Sportbhar är något som går varmt i tvättkorgen, iallafall hos mig, så jag håller alltid lite utkik efter dem i affärer. Ett otal gånger har jag provat olika på stadium, intersport och team sportia, men de kan aldrig mäta sig med h&m's, varken i bekvämlighet eller pris. Alla från h&m kostar 149 pix och är grymma, min favorit just nu är den gråa!
 
 

TELEFONSTATUS

"Hur gick det egentligen med toalett-telefonen?", undrar kanske den nyfikne. Dessvärre måste jag framföra den sorgliga nyheten att trots telefonernas HLR, intensiv risbehandling, gick den, så att säga, hädan. Med detta menar jag att den är stendöd trots återupplivningsförsök.
 
Men! Tur är väl då att man har en rådig mamma som trycker ner en avlagd telefon hemifrån i ett kuvert och skickar med express upp till Kalmar. Så nu är jag en (inte så) stolt innehavare av en halvsunkig xperia x8. Inte lika tillfredsställande som min galaxy mini, men den funkar mer än väl! Dessutom kan jag snylta på min brors spotify då han fortfarande är inloggad (det är hans gamla telefon).

Kort sagt alltså: Problem solved! Livet har gått vidare.

BESÖK

I helgen hade jag en av mina bästa vänner Sandra på besök här uppe i Kalmar! På lördagen hade vi en stor halloweenfest här i korridoren, och vi som bor här och massa av våra kompisar var förrymda guantanamo-fångar! Så vi var minst tjugo pers som sprang runt i likadana orangea sparkdräkter, det var kul. Annars har vi tagit det lugnt, kollat på film, ätit gott, shoppat lite, promenerat runt i Kalmar.. Men nu har hon åkt hem.

Såhär hårda såg vi ut!
 

 
 
 

BOHEM

Åh, vad jag tycker om bohem! Sitter på tumblr och inspireras. Samt bittrar ner mig i att det bara blir allt kallare så att man måste pälsa på sig över varje kvadratcentimeter av ens hud istället för att kunna se ut såhär:
 
 
 
 
 
 
 

NOTD

Wet n wild - Gray's Anathomy

RSS 2.0