KLAG

Hela den här dagen har varit ett tämligen stort failure.

SJUKDOM. Jag vaknade upp i morse och upptäckte till min fasa att jag börjar bli sjuk! Jag har tryckt i mig diverse mediciner och utfört ett x antal huskurer, men jag känner ändå att halsen börjar göra mer och mer ont och kroppen ömmar. Jag som trodde jag för en gångs skulle klara mig från denna lilla "sjukdomsepidemi" som dragit hässle runt. Men icke.

FAILPROV #1. Minns ni matte C-provet jag gjorde för en knapp vecka sen? Vi har nu fått tillbaka dem, och det visar sig att 62 % av alla som gjort det fått IG! Vad är det för sätt?! Lärarna måste ju fatta att a) deras undervisning suger eller b) de gör för svåra prov! För att få G ska det inte krävas så mycket, följer man med på lektionerna, gör de flesta uppgifterna och pluggar någorlunda till provet ska man klara av att bli godkänd utan större problem. Som tur var hörde jag inte till de 62 procenten, tack och lov.

FAILPROV #2. Idag hade vi prov i fysik A. Jag är lite osäker på hur det gick, men en sak är säker: Det är en kamp långt ner i divisionerna, ett öde jag delar med många andra. Matten och fysiken är sjukt svåra, rentav orimligt svåra.

KALLT. Utomhus är det kallt. I skolan är det kallt. Till och med i mitt eget hem är det kallt! Jag sitter här  i dubbla långärmade tröjor, mjukisbyxor och morgontofflor.

XXX. Kan inte berätta, men fick nyss reda på att en hemsk sak har hänt en av mina närmsta vänner :(

Det var dagens klagolåt. I smyg gillar jag faktiskt att klaga lite, det är tillfredsställande. Men, snart börjar idol och lite senare blir det true blood, det gillar vi. Innan dess blir det dock lite läxor, lite lägre gillningsfaktor på det. xx

Såhär känner jag mig just nu, heh.


STUDIEDAG

Idag har jag studiedag, välbehövligt eftersom helgen varit väldigt hektisk. Tyvärr måste jag använda dagen till det den är till för.. Nämligen studera. Jag sitter fortfarande i min pyjamas, så nu är det nog dags att aktivera sig lite. Det är bra pluggväder iallafall, regn. Ha en bra måndag alla ni som sitter i skolan, höhö. xx


HELGENS BRAVADER

Helgen har bestått av häst 24/7. Igår var jag på dressyrtävling med Vanilj i Ljungby, vi startade LA:1 och vår första LA:3 :) Det gick okej, men ingen placering. Idag var jag på div. 2-hoppning i Östra Göinge med Carmen. Lagklassen, 1 meter, blev en ren flopp, ingen i gick nolla och laget slutade på 20 fel. Två pet för min del och en allmänt usel runda. 1.10-klassen gick mycket bättre, dock två pet även där.

Nu sitter jag och höstdeppar lite för mig själv. Lyssnar på Oh Shanghai - Frida Hyvönen på repeat, avregistrar mig från ett x antal onödiga mail-prenumerationer samt smsar lite halvhjärtat med Julia. Strax ska jag titta på ensam mamma söker, haha! Måste ju se hur det går för Helena, 37, som ska ha en 22-årig snubbe hemma hos sig när hon har en 17-årig son som också bor där. Helt insane. xxJag och Carmen i Frosta i somras.

PARTEY VS. FREDAGSMYS

Klockan är halv tio en fredagkväll och jag sitter här i pyjamas, redo för att krypa ner i sängen med laptopen och kolla på någon film och bara mysa med mig själv. Halva min bekantskapskrets är ute och röjer: Några klasskompisar är på nattklubb i Danmark, två av mina bästa vänner är i Stockholm, min bror är i detta nu på väg till Björket.. Lite så. Men ni känner ju mig (?), ett stort fan av fredagsmyset. Nej, nu känner jag att sängen kallar. xx


Fredagsmys - det enda rätta

JAG ANDAS UT

Matteprovet är avklarat, en stor sten har lyfts från mina axlar! Och det gick, om inte bra så iallafall inte käpprätt åt skogen! Peppar peppar. Nu återstår bara fysikprovet nästa onsdag.. Men jaja, den dagen den sorgen, som man säger. Nu ska jag alldeles strax gå och göra Vanilj redo för träning hos Annika, hejdå. xx

EN ANNAN DAG


SNABBUPDATE

Det var visst inte House idag, utan det börjar nästa tisdag.. Buhu på det. För övrigt hatar jag matte, har räknat cirka fyra timmar totalt idag. Nu ska jag läsa Arn och sedan sova, hej hej!

HOUSE

Häromdagen satt jag och lökade i tv-soffan, allting var alltså precis som vanligt. Plötsligt ser jag Houses nuna dyka upp i tv-rutan och det tillkännagavs att en ny säsong börjar sändas!! Närmare bestämt klockan 21.00 imorgon på fyran. Missa inte!CHARLIE THE UNICORN

Ibland kan man ju känna sig lite nere, men vill bli lite uppmuntrad. Och likaså kan man känna sig glad men vill bli ännu gladare. Till allas glädje (?) har jag därför skapat en ny kategori vid namn youtube-klipp! Här tänkte jag lägga upp random videosar, eftersom jag är lite random själv. Det blir väl kul? Säg ja.

Charlie The Unicorn är nog mest random på hela planeten, har ni samma humor som jag kommer ni dö av garv. Om inte.. Så är det något fel på er. Enjoy!

KYRKOVAL

Idag är det kyrkoval, dock ska jag inte rösta. Det känns dåligt, men det finns anledningar till det. Först och främst fick jag inte reda på att jag hade rätt att rösta förrän i torsdags, och då kände jag att jag inte hade tid att sätta mig in i frågan, jag inte hade någon aning om vad det innebar. En andra sak är att mina föräldrar inte heller ska rösta (illa men sant) och då blir det ju lätt så att man själv inte gör det heller. Och sist men inte minst så känner jag att jag inte hinner, kom nyligen hem från träningen, nu ska jag städa och plugga och vid fyra kommer Anna hit och klockan sex drar vi vidare ner till ridhuset eftersom det är möte med ungdomssektionen. Min kompis Siri, som är socialist, feminist, marxist och en massa andra ist (skojar, men hon är politiskt aktiv skulle man väl kunna säga) berättade lite igår vad det innebar, och det handlar om att man ska välja vilka man vill ska styra Svenska Kyrkan, man kan välja både mellan de vanliga partierna och några som bara är involverade i just kyrkovalet, vet inte om man ska kalla de partier eller vad de är för något. Iallafall, jag tycker det är bra av er som går och röstar och jag önskar att fler skulle göra det, valdeltagande förefaller vara väldigt lågt..


KANYE WEST @ WMA

Kanske lite yesterdays news, men dock: Är inte Kanye West ett jäkla stolpskott?! För er som inte sett det, kolla videon nedan. Ingen superkvalitet direkt, men det var det bästa jag kunde hitta..


17 ÅR

Idag fyller Louise år! En av mina bästa vänner, kanske den allra bästa på ett plan. Sedan vi var 6 år har vi varit bästisar utan uppehåll. Vi har gjort precis allt man kan tänka sig. Samlat sniglar, spelat action man på dataspel, uppträtt otaliga gånger på roliga timmen, haft klistermärkssamling (och tagit den otroligt seriöst), utvecklat en fulländad smoothie, bolltagen på studsmattan, pulkaåkning in i skolväggen.. Hur många minnen som helst. Hoppas du har haft en bra dag och att den fortsätter likaså! Älskar dej.


gamla vänner, gammal bild!

INTE OK

Denna veckan har bloggen varit lite tråkig. Jag har helt enkelt inte haft tid med den, men senare idag och även imorgon kommer jag blogga mycket bättre, så kika in då! xx


GULDBUR

Hej.
Jag kanske börjar bli sjuk. Pappa var magsjuk häromdagen och nu mår jag illa, har gjort det ända sen lunch.. Det bådar inte gott. Nu ska jag iallafall lägga mig och läsa, ni som däremot nattsuddar lite till kan ju lyssna på en lite svängig låt HÄR.

BAGLE & MANI


(För er som har problem med att se vad det svarta, oformliga monstret till höger i bild är, så är det min hund.)

ÄNNU EN MÅNDAG

Jag kom ganska nyligen hem från träningen, och nu är det dags för sängen.
Men innan jag lägger mig tänkte jag bara berätta att jag verkar vara med i någon form av blogg-tävling, så ni får ju gärna rösta om ni vill. :)
Klicka HÄR för att komma till röstningen.

HEADER

Jag har lite ångest över blogg-designen. Måste fixa en ordentlig header snart, det skulle ju verkligen ge bloggen ett lyft. Men jag orkar inte, hinner inte, + att jag inte har photoshop.. Blä.

UPDATE: En akut-header har nu skapats! Den är bara tillfällig, men den är ju lite bättre än den förra iallafall.. Tack till dig som tipsade om Picasa.

VEM ÄR DU?

Vi människor personifierar oss ofta med fel saker. Har jag gjort en dålig prestation inom någonting, känner jag ibland att hela jag är dålig och misslyckad. Men det är fel. Dina handlingar är inte du. Att en sak du gör är dålig, innebär inte att du är dålig. Att man personifierar sig med sina handlingar är en brist på självkänsla och självrespekt: Man respekterar och accepterar i grund och botten inte sig själv som den man verkligen är, utan man måste hela tiden bevisa för sig själv och andra att man duger genom att lyckas inom olika området, skolan, sporten eller vad det nu kan vara. Man känner att man måste uppnå bra resultat för att vara lyckad.

Vi ser även våra prylar som någonting som gör oss kompletta. Men nej. Vårt hem, vår bil och allt vad det nu kan vara, visst, det kan säga någonting om oss, men det är ingenting som ingår i personerna vi är. Det är bara ett resultat av samhällets åsikter, ekonomi och ren slump.

Likaså säger vi att människor runt omkring oss "kompletterar" oss: Våra vänner, vår familj och vår partner. Men är det verkligen så? Jag tycker inte man ska se sina vänner som en del av sitt liv, utan som en temporär del. För sanningen är att människor kommer och går i ditt liv, och ens vänner är mest ett resultat av slumpen. För du har inga vänner som inte har någonting gemensamt med dig, eftersom du har mött alla dina vänner någonstans där du själv är: I skolan, på träningen, genom en gemensam vän.. Och så vidare. Men familjen däremot, de personifierar dig. För blod är mycket tjockare än vatten. Dina vänner kan du välja för att senare välja bort. Din familj kan du inte välja, och definitivt inte välja bort. De finns alltid där och du finns alltid där för dem.
Om din flickvän/pojkvän är en del av dig kan jag inte uttala mig om, eftersom jag inte har någon erfarenhet av detta. (Det krävdes mycket disciplin för att inte skriva någon ironisk kommentar till det..)

Det har jag har funnit svårast att analysa är utseendet. Personifierar det dig? Jag tror jag måste säga ja, det gör det. Hur du klär dig, hur du sminkar dig, hur du har ditt hår, allt detta avspeglar dig. Du är två saker: Det som syns (utsidan) och det som inte syns (insidan). Och dessa två hör ihop. Hur du ser ut är speglat av hur du är inuti, var skulle annars uttrycket "skönhet kommer inifrån" komma ifrån? Men iallafall, att se ut som man vill och ha sin egen stil, det är ett bevis på att man har en stark insida.

Att veta vem man själv är, det är svårt. Att sedan vara denna person fullt ut, det är ännu svårare.

LOOK-A-LIKES

Häst och hund i samma storlek. Det ni!


THE OFFSPRINGS

The Offsprings är ett av mina absoluta favoritband! De har inte en, inte två, inte tre, utan en hel drös med underbara låtar. De må se aningens pinsamma ut, men skenet bedrar. Bandet startade 1983 (i Orange County, för övrigt!) men det var först 10 år senare de blev ordentligt kända och har levererat hit efter hit ända sedan dess. Här är mina topp 5 Offspring-låtar:

1. ORIGINAL PRANKSTER
2. ALL I WANT
3. PRETTY FLY (FOR A WHITE GUY) - denna känner ni nästan garanterat igen!
4. SELF ESTEEM
5. WHY DON'T YOU GET A JOB?FREDAGSMYS

Helgen är äntligen här, hallelujah! Jag har verkligen sett fram emot det här veckoslutet, eftersom jag inte har någonting planerat. Ikväll inleds helgen alltså med hardcore fredagsmys. Jag har köpt chips, läsken är snart blandad, ljusen ska tändas, familjen (minus pappa eftersom han är i Barcelona) ska samlas vid middagsbordet och sedan dra vidare till tv-soffan. Lite dator-lökande lär det väl också bli, så det kommer nog upp ett inlägg eller två senare ikväll. Hoppas ni får en lika mysig fredagskväll som jag ska ha! xxUSCH

Jag ogillar tandläkare. De är

a) osympatiska
b) amatörmässiga
och c) orsakare av smärta


090909


(Idag är det 090909)


BARCELONA

I morse åkte pappa till Barcelona. Han ska vara där i en hel vecka med jobbet, och resten av familjen är så avundsjuka! Jag googlade lite och visst ser det härligt ut?TILLBAKA

I helgen har det blivit en liten blogg-paus, jag har helt enkelt inte haft tid.
Men nu kör jag igång igen!

2 COOL 4 SCHOOL

pic 1: bästis pluggar :*
pic 2: utsikt från klassrummet

SLUMBER PARTY

Nu ska jag och mina vänner Ben, Jerry och Arn sätta oss i fotöljen och mysa. Senare
blir det True Blood på ettan. Ha en fortsatt bra onsdagkväll, xx


ONSDAGS-BETRAKTELSER

Onsdagar är verkligen lill-lördagar för mig. Jag slutar skolan redan klockan 12 och har ingen träning på kvällen. Dagen går helt enkelt i slapphetens tecken. Idag, efter skolan, slängde jag in en ica-pizza i ugnen och åt den sedan samtidigt som jag tittade på Pippi på de sju haven som så lägligt gick på tv4 film. Och efter det har jag bara ridit och fixat stallet.

Pippi är, för övrigt, någon man borde ha som sin förebild. Jag har det. Hon är självsäker och självständig, något alla borde sträva efter att bli. Det är skönt med en figur som är så mänsklig, hon är verkligen som ett riktigt barn och hela serien är väldigt genuin, liksom alla Astrid Lindgrens serier är. Hon lyckas få med sådana småsaker som är så klockrena, som man kan känna igen sig i och skratta åt, och allting som händer måste inte ha några följder. Jag gillar inte serier/filmer där allting som händer får följder och påverkar figurernas liv, då infinner sig inte den där känslan av verklighet där. Småsaker som bara händer hör till livet, och det är något som lätt glöms bort.

Med posten idag kom alla papper och kataloger om jultidningar. Jultidningar är något jag verkligen har, och alltid har haft, en förkärlek för. Att breda ut den stora planschen med alla prylar man kan tjäna ihop till, och att räkna ihop alla pengar man tjänat. Det är någon känsla av matriell lycka som infinner sig då. Måste försöka tvinga min bror att sälja i år, det blir väl isåfall sista året. Buhu. Jag kanske skulle ta och sälja nästa år.. Bara för att, liksom.NYTT

Träns & whitaker-hjälm, köpt på derbyt i helgen. :)
SJÄLVDISCIPLIN

Självdisciplin är en egenskap jag lider brist på, i synnerhet när det handlar om läx-görning. Speciellt matteboken har något mystiskt kraftfält runt sig som gör det till en oerhörd ansträngning att frivilligt öppna boken, grabba tag i pennan och börja räkna. Det är på något sätt fysiskt omöjligt att räkna matte hemma. Det går helt enkelt inte. Jag kan verkligen ha avsatt tid för denna utmaning, och verkligen intalat mig själv att jag ska göra läxan då, det finns ingen återvändo och förhållandena är perfekta: Ultimat belysning, något att dricka, en välvässad penna, en skön stol.. Och så vidare. Men det slutar med att jag gör precis allt annat. Sitter vid datorn, tittar på tv, läser, ritar, borstar tänderna extra länge, städar, smsar, lägger mig tidigare. Precis allt utom läxan.

Jag tror det är ett "barnsligt" drag som jag fortfarande har. Att just det man måste göra, det undviker man. Jag vill inte känna sig tvingad att göra något jag inte vill, jag måste bevisa att jag kan ignorera tvånget. Man gräver ner sig i en ond cirkel, ens attityd mot skolan försämras mer och mer medan läxberget växer. För ju mer någonting pressar på, desto mer sätter man sig på tvären och säger nej. Ta till exempel när din mamma sticker in huvudet med en lång rad av anklagelser och tjat om att ditt rum är stökigt. Är det inte då du känner allra minst lust att städa? (Säg ja.)

Alltså, det är nog själva pressen att man måste göra läxan som är värre än själva görandet av den. Lärare kanske borde använda sig av omvänd psykologi..? "Ni får absolut inte läsa sidan 184-190 till på torsdag, jag förbjuder er."

RSS 2.0