FUNDERINGAR

Igår började vi en ny kurs, rättsjournalistik, och jag känner redan att det verkligen är en ny värld som öppnar sig. Detta är verkligen någonting jag kan tänka mig att syssla med i framtiden, för det är så sjukt viktigt att medierapporteringen kring brott görs på rätt sätt och det är någonting jag vill bli del av. Det är skrämmande hur rent ut sagt dåliga vissa (verkligen vissa dock, finns otroligt många duktiga!!) kriminaljournalister är. Idag fick vi till exempel höra om en kriminalreporter som dragit slutsatsen att mordvapnet var en kniv enbart för att den misstänkte var av finskt ursprung, och skrev det i artikeln helt utan underlag för det! Sjukt och fel på alla sätt.

Samtidigt är det ett tufft arbete. Idag fick vi gå igenom ett fall från i höstas, ett mord som skedde här i Kalmar, och man får reda på så obehagliga saker. Självklart har vi bara tagit del av offentliga handlingar, men jag menar som privatperson är det ju inte direkt så att man går till tingsrätten och begär ut en hel förundersökning på över 400 sidor. Man fick verkligen reda på exakt vad som hände, och även med ett "inside-perspektiv" eftersom vår (superduktiga!) föreläsare arbetar som informatör på polisen. Sjukt intressant och spännande men också fruktansvärt att höra sådanahär skräckhistorier, som dessutom har inträffat i närheten av där man bor..

Nåväl, nu blir det läggdags, imorgon blir det mer föreläsningar! :)

20

Nu är jag 20, sedan några dagar tillbaka! Det firades givetvis hemma i Hässlehåla med pompa och ståt. Först blev det släktkalas med tacogratäng och därefter melodifestivalmys med tjejerna :) Det var alltså en riktigt bra födelsedag. Allt dokumenterades dessutom med min systemkamera som jag fick i present av mamma och pappa :DDDD


"Barnbordet" :D


Världens bästa tjejer!


KLAG

Livet är förlust. Jag är krasslig, jag fick precis reda på att jag missar en viktig exmination i skolan de två dagarna jag är i idre, mitt rum är överdrivet stökigt, jag är hungrig men vill inte laga mat för där är fullt med retards i köket och jag har panik över sommarjobb. Dessutom är det alla hjärtans dag och inte nog med att min pojkvän är 25 mil härifrån så postar han dessutom alla hjärtans dag-hatiska statusuppdateringar på facebook.

Nåväl, nu ska jag till Maxi och fynda, de har "tjejkväll" där ikväll = 20 % rea på alla smink- och skönhetsprodukter! Så slipper jag iallafall vara ful!

MYSKVÄLL

Igår var verkligen en av de trevligaste kvällarna på länge! Vi "vanliga" var hemma hos Tobbe och hade myskväll med melodifestivalen och gladiatorerna, men kvällen till ära hängde vi också med Caitlin, som är en av utbytesstudenterna som kom hit till Kalmar inför den här terminen. Hon är från USA, så det var riktigt kul att vara med henne. Vi jämförde allt möjligt, men särskilt mat och tv-program haha. Sjukt bra att få träna lite på sin engelska också, man märker tydligt hur man har legat av sig lite nu när man inte har engelska i skolan längre. Så det var superkul :)))

Imorgon blir det skola igen, så idag har jag bara tagit det lugnt. Jag har inte ens varit utanför huset hehe, lite illa. God natt xx

FOOOOOD

HEEEEJ. Tänkte bara förtälja att idag har jag gjort lax för första gången! Förstår inte att jag inte gjort det tidigare. Har inte känt mig helt bekväm med mister lax uppenbarligen. Nu är jag det! Det är bara att smaska på med 200 grader i 15 minuter.

Ett annat tips från coachen: Man kan inte frysa kokt potatis tydligen. När de har tinat är de mjuka som skumgummibollarna man hade på skolgymnastiken. Jag som tyckte jag var smart när jag kokte massa potatis som jag sedan kunde frysa in och ta fram när som helst.. Men tji fick jag!

RSS 2.0